GoodLife
Skvělé maso i cukrářské dobroty – v Holešovické tržnici vzniká epicentrum výborného jídla
V Holešovicích se rodí kulinární projekt, který přinese živou atmosféru dalšího pražského dvorku. Oblíbené podniky gastro skupiny Ambiente – řeznictví Naše maso, cukrárna Myšák a zcela nová slovenská restaurace společně vytvoří místo, které bude žít od rána do noci.
Za architektonickým řešením slovenské restaurace a holešovického Našeho masa stojí renomované studio Josefa Pleskota, který přišel s celkovou ideou „Pražského dvorku“. Prostor je navržen tak, aby nabízel propojení tradičního a moderního přístupu, vytvářel místo setkávání a podporoval živou komunitní atmosféru.
Cukrárna Myšák, dílo architektky Terezy Froňkové, přináší lehce nostalgický, ale zároveň svěží styl, který perfektně doplňuje sousedící koncepty.
Holešovická tržnice nabídne skvělé maso i fine dining
foto: Ambiente
Holešovický dvorek propojí všechny tři koncepty – ráno si tu budete moct vychutnat snídani u Myšáka s výběrovou kávou a tradičními českými zákusky, k obědu zamířit na výtečné steaky či burgery z Našeho masa nebo na slovenské speciality a srdečnou pohostinnost v restauraci vedené šéfkuchařem Tomášem Valkovičem. Večer pak bude patřit vínu, fine diningu a neformálnímu posezení pod širým nebem.
Nová slovenská restaurace nabídne celodenní provoz se zaměřením na rychlá a komfortní jídla ke konzumaci přímo na dvorku, ale také fine dining pro náročnější hosty.
Podnik bude mít 30 míst k sezení a zaměří se na jednoduchou slovenskou kuchyni s využitím místních i slovenských surovin. Vinný lístek nabídne pestrý výběr slovenských vín, která skvěle doplní menu.
Řeznictví Naše maso, známé z Dlouhé ulice, přenese svůj koncept do Holešovic – bude zde prodávat kvalitní maso a připravovat řeznické speciality, včetně burgerů a steaků, které si návštěvníci mohou vychutnat přímo na místě.
Holešovická tržnice nabídne skvělé maso i fine dining
foto: Ambiente
Cukrárna Myšák se postará o sladkou stránku holešovického dvorku. Nabídne klasické české zákusky, výběrovou kávu a pohodovou atmosféru pro ranní posezení i odpolední dezerty.
Holešovický dvorek bude místem, kde se potkávají výjimečné suroviny, přátelská atmosféra a živý ruch tržnice. Nabídne jídlo pro celou rodinu – od snídaní a obědů až po večerní posezení s vínem, pivem či něčím dobrým „do ruky“.
Kromě kulinárních zážitků bude sloužit i k celodennímu nákupu základních farmářských potravin a doplňků, často přímo od dodavatelů ze sousední tržnice.
Cukrárna Myšák a její šéfcukrář Lukáš Pohl
foto: Ambiente