Menu v podniku Zinc

Menu v podniku Zinc

Prague Restaurant Week

Hot Food

Na lanýže, foie gras i steaky. Festival Prague Restaurant Week zve do 80 restaurací po celém Česku

Vydejte se na kulinární dobrodružství a ochutnejte menu, která špičkoví šéfkuchaři sestavili jen pro tuto příležitost. Prague Restaurant Week láká i ty, kdo s fine diningem teprve začínají. Odběratelé newsletteru Hot Food navíc získají exkluzivní slevu na rezervaci.

Sára Goldbergerová

Galerie (15)

Milovníci gastronomie si aktuálně užívají dvoutýdenní svátek: 19. března totiž propukla jarní edice populárního festivalu Prague Restaurant Week, který tentokrát probíhá nejen v hlavním městě, ale také v Brně, Plzni a Ostravě. Až do 13. dubna tak můžete vyrazit do 80 restaurací na degustační menu za zvýhodněnou cenu. Ti, kdo začnou odebírat nový gastronomický newsletter Hot Food, navíc v jeho prvním vydání získají slevový kód.

Gastronomický festival Prague Restaurant Week si od svého založení zakládá na tom, že chce do prvotřídních restaurací vylákat i ty, kteří si na ně v „běžném provozu“ netroufají. Ať už kvůli vyšším cenám, nebo jen proto, že mají respekt z cizokrajně znějících menu a surovin, u nichž si nejsou jisti jejich významem.

Festival proto razí heslo: buď foodie! Protože každý se může ponořit do vod skvělé gastronomie. „V restauracích chceme přivítat i ty, kteří mají pocit, že polovinu jídelního lístku bez Googlu nepřečtou, že se v luxusních menu nevyznají a nevědí, jak chutná lanýž,“ vysvětluje Anna Grosmanová, která tento festival – úspěšný po celém světě – do Česka přivedla.

Předkrm v Rivers Smokelab

Předkrm v Rivers Smokelab

Prague Restaurant Week

„Restaurant Week tak bude nejen průvodcem a zárukou kvality, ale i objevitelem nových podniků také v regionech,“ doplňuje Grosmanová.

Vyrazit můžete například do pražských restaurací Amano, Gran Fierro, Dejvická 43, Sensa Bistro, Artisan či Alcron. V Brně do La Domenica nebo Prime Steak, v Plzni do Da Pietro Grill, Štipec či El Cid a v Ostravě do Café Au Père Tranquille nebo do Nha Cretcheu.

Dezert v Gardens

Dezert v Gardens

Prague Restaurant Week

Podniků je celkem 80 a v každém si připraví tříchodové autorské menu v masové i vegetariánské verzi. Ceny jsou dvojí: 490 nebo 790 korun za menu. To je potřeba si rezervovat předem.

Na začátku dubna navíc v rámci magazínu Hrot startuje newsletter Hot Food, který bude každý měsíc připravovat redaktorka Sára Goldbergerová. V jeho prvním vydání čtenáři najdou exkluzivní kód pro stránky Prague Restaurant Week, po jehož zadání při rezervaci získají slevu 100 Kč.