Sára Goldbergerová píše o moderní české gastroscéně už celou dekádu

Sára Goldbergerová píše o moderní české gastroscéně už celou dekádu

Hrot24 / Tomáš Novák

Kde se najíst a co vypít

Na Hrot přichází nový newsletter Hot Food. Každý měsíc bude servírovat novinky z české gastroscény

Objevte nejžhavější novinky z české gastronomické scény. Hot Food je nový newsletter, který vás každý měsíc provede světem skvělého jídla, podniků i lidí, kteří za nimi stojí. První porce dorazí už v dubnu – buďte u toho!

Dobré jídlo a pití je radost. Pokud se řadíte mezi milovníky gastronomie, kteří se s tímto tvrzením ztotožňují, neměl by vás minout nový newsletter Hot Food. Redaktorka Sára Goldbergerová v něm bude každý měsíc informovat o tom nejzajímavějším, co se aktuálně děje na české gastronomické scéně. Opasky si povolte na první dubnový týden, kdy ve vašich e-mailových schránkách přistane úvodní vydání.

Nově otevřené restaurace, bistra, kavárny či jiné kulinářské koncepty, přehled toho, které akce zaměřené na skvělé jídlo se právě chystají, regionální tipy, informace ze zákulisí, ale i exkluzivní přístup k vybraným článkům z gastronomické rubriky měsíčníku Hrot. To vše bude součástí newsletteru Hot Food, který bude vycházet jednou měsíčně.

Za novým projektem stojí redaktorka měsíčníku Hrot Sára Goldbergerová, která o české gastronomické scéně píše už bezmála dekádu. Podílela se na vzniku gastro rubriky online magazínu CzechCrunch; od minulého roku stojí za lifestylovou částí měsíčníku Hrot, jejíž neodmyslitelnou součástí je také rubrika zaměřená na dění na domácí kulinářské scéně a tipy na to, do kterého podniku vyrazit ten který měsíc.

V průběhu let se potkala se spoustou osobností, jež posouvají českou gastronomii kupředu. Jako je například mladá šéfkuchařka Kristína Nemčková, zakladatel podniků KRO a restaurace Alma Vojta Václavík, bratři Giang Ta Binh a Khanh Ta Quoc, kteří stojí za několika úspěšnými podniky zaměřenými na asijskou kuchyni.

Dále hovořila s Juanem Cruzem, jenž seznamuje Prahu s Latinskou Amerikou, šéfem gastronomické sítě Together Davidem Petříkem či aktuálně nejlepším šéfkuchařem Česka Janem Knedlou.

Hot Food je objevování

Hledá ale i skryté perly, podniky a lidi, kteří se do světa gastronomie pustili jednoduše proto, že pro něj mají ohromnou vášeň a nadšení. Nechtějí budovat fine diningovou restauraci mířící ke hvězdám ani rozsáhlou gastronomickou síť, stojí ale například za jedním komorním bistrem, vinárnou zaměřenou na naturální moky nebo nenápadnou cukrárnou se zákusky, které by udělaly parádu i v Paříži.

I takové osobnosti výrazně přispívají k tomu, že se z Česka stále více stává pestrá gastronomická destinace. A i o nich se dočtete v newsletteru Hot Food.

Pokud chcete o zajímavostech z české gastroscény vědět z první ruky, přihlaste se k odběru nového newsletteru. První vydání vám do schránky přiletí 3. dubna.