Tkáč odchází z představenstva J&T Banky. Nově povede finanční skupinu J&T Finance Group

Finanční skupina J&T obměňuje své vedení.

Tkáč odchází z představenstva J&T Banky. Nově povede finanční skupinu J&T Finance Group
Patrik Tkáč a Štěpán Ašer | foto: koláž Hrot24/skupina J&T/ Berenika Slánská

Miliardář a spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč odchází z představenstva J&T Banky. Nyní převezme pozici předsedy představenstva bankovního holdingu J&T Finance Group, který jako zastřešující organizace vlastní a řídí banky i finanční instituce celé skupiny. Na jeho místě v pozici představenstva J&T Banky jej vystřídá dlouholetý generální ředitel Štěpán Ašer, uvedla skupina v tiskové zprávě.

Tkáč je zároveň předsedou investičního výboru fondu J&T Arch Investments, což je fond, jenž investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina pomáhala v posledních 25 letech vybudovat. Spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. Osobně je Tkáč „posedlý“ oblastí umělé inteligence už posledních šest let, upozorňují Hospodářské noviny.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří vedle české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku, J&T Direktbank v Německu a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

J&T Banka nabízí od roku 1998 služby a poradenství. Ty podle ní řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont, ochraňují tak majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu.

Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby lifestyle managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.