Listopadové vydání měsíčníku Hrot: Inspirující rodinný byznys + Podzimní investiční manuál
Rodinné firmy, investiční tipy i pohled na trendy, které mění podnikatelský svět – listopadový Hrot přináší jedinečnou kombinaci témat, která vám otevřou dveře k novým nápadům. Objevte, jak české firmy dobývají svět, jak začít správně investovat a proč je family business srdeční záležitostí.
Martin Kodl moc nechtěl, aby se z dětí stali obchodníci s uměním. Ale když odmalička vyrůstáte mezi obrazy, máte je automaticky pod kůží. A tak je dnes rodinný aukční dům v centru Prahy synonymem obchodu s uměním v Česku a galerista Martin v něm působí se syny Jakubem a Matyášem. Společně stvořili to, čemu se v Anglii říká family business a co se tam vyučuje už tři století.
„Nastartoval jsem tady svou kariéru. Čistil jsem výlohy a venku před galerií zametal chodník. Teď už sem chodím míň, protože se soustředím na svou galerii současného umění, ale v létě tady děláme výtvarný salon,“ líčí Jakub Kodl v titulním trojrozhovoru nového magazínu Hrot, který vychází už ve středu 30. října a jehož roční předplatné získáte zde.
Právě rodinné, vícegenerační byznysy jsou hlavním tématem tohoto vydání tištěného Hrotu. Jak se dokázaly vypořádat se spletitými vazbami mezi členy rodiny? A jak jde skloubit podnikání s běžným životem? To zjišťujeme u králů cereálií Emco, kteří své oblíbené pochutiny úspěšně servírují v desítkách zemí včetně silných trhů, jako je ten západoevropský, japonský či severoamerický, nebo v zanedlouho třicetiletém rodinném podniku USSPA, který vyrábí luxusní vířivky a bazénová spa.
Celkem jsme zvolili kvarteto úspěšných českých značek, které posouvají tuto zemi kupředu. Jsou byznysově skvěle funkční a znají happy endy. Víte třeba, který český rodinný byznys dodává do nejvyššího mrakodrapu světa, dubajského Burdž Chalífa?
Nový magazín Hrot toho ale opět nabízí mnohem víc. Listopadové vydání vychází už ve středu 30. října a těšit se můžete na:
Titulní rozhovor: Martin Kodl vede rodinnou galerii spolu se svými syny, plní tak sen svého otce. „Nejkrásnější galerii, o které jsem kdy slyšel, vymyslel Jan Kačer s mým tátou. Byla utopická, jen se o ní bavili. Za socialismu by nemohla nikdy vzniknout,“ říká v rozhovoru o síle rodinného podnikání.
Investiční manuál do každé životní etapy: Chcete vědět, jak nejlépe investovat ve dvaceti, třiceti nebo padesáti? Přinášíme rady od vybraných ekonomů a finančních poradců, kteří se jimi sami řídí, protože přesně v tom daném věku zrovna jsou. Jak si v různých dekádách života nastavit investiční portfolio, aby vám přineslo nejen finanční stabilitu, ale také spokojenost a klid?
Rodinný byznys: Rodina je základ státu. Citát, s kterým přišel T. G. Masaryk, poukazuje na jasnou věc: společnost musí stát na pevných základech. A s firmami je to úplně stejné. Pojďme se podívat do byznysů, kde rodinu a firmu neoddělují, přitom ale dokážou posouvat Česko vpřed, pravidelně sbírat vavříny za hranicemi a sem tam shrábnout i nějaké to ocenění. Jaké klany rozjely úspěšné podnikání? A kam se mohou dál posouvat?
Inspiraci: SatoshiLabs je česká technologická skupina, která vytvořila Trezor, první hardwarové zařízení na světě, díky němuž lze bezpečně uchovávat přístupové klíče k bitcoinové peněžence. Vývojáři z Trezoru navíc světu představili nové bezpečnostní standardy, které dnes využívají i ostatní kryptoměnové peněženky. Jak o (nejen) svém majetku přemýšlí Štěpán Uherík, finanční ředitel SatoshiLabs?
Esej: Dan Deyl se zamýšlí nad cenami versus hodnotou v jednadvacátém století.
Komentáře: O tom, proč je Česko papírově plné investic, ale mezi tygry se nepočítá, píše renomovaný ekonom Miroslav Zámečník. Jak změnit evropský trend, kdy na starém kontinentu nerostou velké a úspěšné firmy, navrhuje ekonomická novinářka Markéta Malá.
City Heroes: Žhnoucí pec, ruce bílé od mouky, nezaměnitelná vůně kvasu, kmínu, másla... Vydali jsme se do pěti pražských řemeslných pekáren, kde na těsto nespěchají.
Kousek Barcelony v české metropoli: Sám sebe se smíchem označuje za exota, nelze mu ale upřít, že má hlavu plnou kreativních nápadů a v kuchyni mu to jde skutečně od ruky. Šéfkuchař Jakub Hirsch přenáší svou oblíbenou Barcelonu k nám, do podzimního středu Evropy. Se svým podnikem Tapárna vzdává hold typickým španělským tapas.
A mnoho dalšího!
Magazín Hrot unikátním způsobem mapuje budoucnost byznysu a inovativní ekonomiky. Vychází na papíře šetrném k životnímu prostředí a je ideálním měsíčníkem pro ambiciózní lidi, kteří chtějí dosáhnout svých cílů. Pro kreativní duše, které hledají inspiraci. Pro milovníky luxusu a krásných věcí. A hlavně pro všechny, kteří chtějí žít naplno a užívat si život.
Hrot – Vaše cesta na vrchol!
Roční předplatné získáte tady.