Wizz Air: Neomezené sny o cestování s omezenými možnostmi

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air představila program "All You Can Fly", který slibuje neomezené cestování po dobu jednoho roku za fixní poplatek. Zaváděcí cena je stanovena na 499 eur (přibližně 12 500 korun), ale tato nabídka platí pouze do 16. srpna 2024. Poté se cena zvýší na 599 eur ročně.

Wizz Air: Neomezené sny o cestování s omezenými možnostmi
Wizz Air: Neomezené sny o cestování s omezenými možnostmi. | foto: Shutterstock.com

Hlavní omezení programu spočívá v možnosti rezervace pouze na lety v následujících třech dnech. To může zkomplikovat plánování delších cest, zejména při zajišťování zpátečních letů. Cestovatelé, kteří nechtějí riskovat uvíznutí v cílové destinaci, si možná budou muset zajistit zpáteční letenku klasickou cestou.

Klíčové body programu:
1. Členové mohou rezervovat neomezený počet letů v síti Wizz Air.
2. Za každý let se účtuje poplatek 9,99 eur.
3. V ceně je pouze malé příruční zavazadlo (max. 40 x 30 x 20 cm).
4. Rezervace jsou možné pouze 72 hodin před odletem.
5. Program se nevztahuje na vnitrostátní lety.
6. Maximální počet letů denně je omezen na tři.

Wizz Air také omezil počet dostupných předplatných na 10 000 kusů. Samotné rezervace letů v rámci programu budou možné od 25. září 2024.

Program "All You Can Fly" může být atraktivní pro flexibilní cestovatele, digitální nomády nebo ty, kteří často létají do vzdálenějších destinací. Nicméně, vzhledem k omezením a nejasnostem ohledně dostupnosti míst, experti doporučují pečlivě zvážit, zda se tato investice vyplatí.