Maserati oslaví 110 let inovací na Monterey Car Week 2024

Italská luxusní automobilka Maserati se chystá velkolepě oslavit své 110. výročí na letošním Monterey Car Week, který se koná od 16. do 18. srpna 2024 v Kalifornii. Značka při této příležitosti představí několik vzrušujících novinek a připomene svou bohatou historii.

Maserati oslaví 110 let inovací na Monterey Car Week 2024
Maserati oslaví 110 let inovací na Monterey Car Week 2024 | www.maserati.com

Hlavní událostí bude světová premiéra zcela nového supersportovního vozu odvozeného od modelu MC20. Detaily zůstávají zatím tajemstvím, ale očekává se, že nový model předvede špičkový závodní výkon a unikátní italský design.

Návštěvníci budou moci také poprvé v Severní Americe vidět limitovanou edici MC20 Icona, inspirovanou legendárním modelem MC12 Stradale. Vyrobeno bude pouze 20 kusů ve speciálním barevném provedení Bianco Audace Matte a Blu Stradale.

Další zajímavostí bude první dodání závodního vozu MCXtrema zákazníkovi, které se uskuteční 17. srpna na slavném okruhu Laguna Seca. Hlavní testovací jezdec Maserati Andrea Bertolini osobně předvede schopnosti tohoto exkluzivního modelu s motorem V6 3.0-L twin-turbo.

Maserati také představí svou elektrickou budoucnost prostřednictvím modelů řady Folgore, včetně GranTurismo Folgore, GranCabrio Folgore a Grecale Folgore. Značka plánuje do roku 2025 nabídnout elektrické verze všech svých modelů a do roku 2028 přejít plně na elektrický pohon.

Centrem aktivit značky bude elegantní Dům Maserati, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout současné modely, vyzkoušet exkluzivní testovací jízdy a okusit italské pohostinství včetně vín od partnera Marchesi Antinori.