Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele

Italský výrobce luxusních vozů Automobili Pininfarina představil své první elektrické hyperauto s karoserií na zakázku - Battista Targamerica. Vůz byl poprvé představen veřejnosti na prestižní automobilové akci The Quail během Monterey Car Week a následně doručen svému majiteli.

Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele
Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele | https://pininfarina.it/

Battista Targamerica je unikátním mistrovským dílem automobilového designu, vytvořeným na míru pro náročného sběratele. Vůz se vyznačuje otevřenou karoserií typu targa a řadou personalizovaných prvků, včetně vestavěného humidoru na doutníky. Exteriér zdobí elegantní kombinace stříbrné barvy Argento Liquido Gloss s akcenty v modré Iconica Blu.

"Toto je zásadní okamžik, kdy doručujeme naše první auto s karoserií na zakázku zákazníkovi," uvedl Paolo Dellachà, generální ředitel Automobili Pininfarina. "Battista Targamerica ukazuje nekonečné možnosti, které náš vysoce kvalifikovaný tým může navrhnout a vyvinout."

Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele

Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele Elektrické hyperauto Battista Targamerica má nového majitele+2

Vůz si zachovává ohromující výkon standardního modelu Battista. Čtyři elektromotory napájené 120 kWh baterií poskytují výkon 1900 koní a točivý moment 2340 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za méně než 2 sekundy a maximální rychlost přesahuje 300 km/h.

Proces vývoje a výroby tohoto unikátního vozu trval přesně jeden rok od objednávky během Monterey Car Week 2023. Automobili Pininfarina tak demonstruje své schopnosti v oblasti luxusních zakázkových vozů a potvrzuje svou filozofii "Dream Cars, Made Real."

Battista Targamerica představuje vrchol italského automobilového umění a technologie. Jako první elektrické hyperauto s karoserií na zakázku otevírá novou kapitolu v historii exkluzivních vozů a ukazuje budoucnost udržitelného luxusu v automobilovém průmyslu.