maso

Jídlo budoucnosti? V kultivovaném masu nejsou antibiotika ani hormony

„Nemyslím si, že by velkochovy úplně zmizely. Naší motivací je ale skutečně zmírnit utrpení zvířat. Kultivované maso je prostě lepší alternativou,“ říká Vendula Kučerová z českého startupu Bene Meat Technologies.

„Nemyslím si, že by velkochovy úplně zmizely. Naší motivací je ale skutečně zmírnit utrpení zvířat. Kultivované maso je prostě lepší alternativou,“ říká Vendula Kučerová z českého startupu Bene Meat Technologies.

Celý článek
0

Pohroma pro prosciutto. Tradiční italskou pochoutku ohrožuje prasečí mor

Na Apeninském poloostrově se šíří nejhorší prasečí epidemie od konce 60. let minulého století. Virus afrického moru prasat byl zjištěn v severních regionech Lombardie a Emilia-Romagna.

Na Apeninském poloostrově se šíří nejhorší prasečí epidemie od konce 60. let minulého století. Virus afrického moru prasat byl zjištěn v severních regionech Lombardie a Emilia-Romagna.

Celý článek
0

Rusko míří na čínský trh s vepřovým, chce konkurovat EU

Ruští producenti vepřového masa zahájili ambiciózní plán na získání významného podílu na lukrativním čínském trhu s importovaným vepřovým. Jejich cílem je v příštích 3-4 letech dosáhnout 10% podílu na tomto trhu, jehož hodnota se odhaduje na 3,5 miliardy dolarů ročně.

Ruští producenti vepřového masa zahájili ambiciózní plán na získání významného podílu na lukrativním čínském trhu s importovaným vepřovým. Jejich cílem je v příštích 3-4 letech dosáhnout 10% podílu na tomto trhu, jehož hodnota se odhaduje na 3,5 miliardy dolarů ročně.

Celý článek
0

Najíst se a rychle pryč? Ne, Češi berou fastfoody jako odměnu, říká manažer Burger Kingu

Příchod dalších fastfoodových řetězců vnímá marketingový manažer Burger Kingu Filip Vostrý jako výhodu. „Vždy zvyšují povědomí o našem byznysu. Každý nově příchozí rozvíří vody rychlého občerstvení, lidé porovnávají jednotlivé řetězce, víc se o nás mluví,“ říká v rozhovoru.

Příchod dalších fastfoodových řetězců vnímá marketingový manažer Burger Kingu Filip Vostrý jako výhodu. „Vždy zvyšují povědomí o našem byznysu. Každý nově příchozí rozvíří vody rychlého občerstvení, lidé porovnávají jednotlivé řetězce, víc se o nás mluví,“ říká v rozhovoru.

Celý článek
0

Zelená olympiáda. Sportovci i návštěvníci dostanou v Paříži méně masa

Organizátoři olympijských her slíbili, že zásadně sníží uhlíkovou stopu obří sportovní události, kde budou o medaile bojovat zástupci více než dvou stovek států.

Organizátoři olympijských her slíbili, že zásadně sníží uhlíkovou stopu obří sportovní události, kde budou o medaile bojovat zástupci více než dvou stovek států.

Celý článek
0

Microbeef: Korejští vědci stvořili rýži obohacenou „kravskými“ bílkovinami

Hybridní „hovězí rýže“ je výživná a prý i chutná. Rýže obohacená svalovými buňkami má prý bohatou chuť s tóny hovězího masa a mandlí. Rýže s přidaným hovězím tukem prý voní po smetaně, másle a kokosovém oleji.

Hybridní „hovězí rýže“ je výživná a prý i chutná. Rýže obohacená svalovými buňkami má prý bohatou chuť s tóny hovězího masa a mandlí. Rýže s přidaným hovězím tukem prý voní po smetaně, másle a kokosovém oleji.

Celý článek
0