gastronomie

Svatý Martin zhubne. České husy podražily, navíc nedokážou pokrýt poptávku

Místo tradiční husy dávají někteří spotřebitelé přednost kachnám vzhledem k jejich ceně, která je zhruba o polovinu nižší, a menší velikosti.

Místo tradiční husy dávají někteří spotřebitelé přednost kachnám vzhledem k jejich ceně, která je zhruba o polovinu nižší, a menší velikosti.

Celý článek
0

Jak se stal z dělníka ropné rafinérie miliardář

Dvaapadesátiletý Todd Graves se dostal mezi čtyři stovky nejbohatších Američanů. Než rozjel podnikání v oboru gastronomie, pracoval až 90 hodin týdně v ropné rafinérii.

Dvaapadesátiletý Todd Graves se dostal mezi čtyři stovky nejbohatších Američanů. Než rozjel podnikání v oboru gastronomie, pracoval až 90 hodin týdně v ropné rafinérii.

Celý článek
0

Qerko dostalo celoevropskou licenci od ČNB. Pomůže mu v další zahraniční expanzi

Qerko se teď plně soustředí na slovenský a maďarský trh. Své působení v Mnichově a Vídni dočasně pozastavilo.

Qerko se teď plně soustředí na slovenský a maďarský trh. Své působení v Mnichově a Vídni dočasně pozastavilo.

Celý článek
0

Pivo za 70, řízek za dvě stovky. Češi zanevřeli na obědová menu, radši si z domova přinesou krabičku

Ceny v hospodách a restauracích letí strmě vzhůru – ženou je tam vyšší daně a personál, který chce přidat.

Ceny v hospodách a restauracích letí strmě vzhůru – ženou je tam vyšší daně a personál, který chce přidat.

Celý článek
0

Česká vína mají co nabídnout, píšou v Británii. A rovnou přidávají, co ochutnat

Vinařství z této části Evropy většinou mají menší výrobní objemy, kvalita se však často blíží vínům z proslavených oblastí ve Francii, Itálii či Španělsku, podotýká The Guardian.

Vinařství z této části Evropy většinou mají menší výrobní objemy, kvalita se však často blíží vínům z proslavených oblastí ve Francii, Itálii či Španělsku, podotýká The Guardian.

Celý článek
0

Extrémní vedro kosí jihoevropské vinice. Bojují o přežití

Vinařství na jihu kontinentu se stále častěji potýkají s nepříznivými vlivy počasí, včetně silných dešťů, sucha a dřívějších mrazů. Takové povětrnostní jevy mohou ovlivnit nejen sklizeň v daném roce, ale i produkci v letech následujících.

Vinařství na jihu kontinentu se stále častěji potýkají s nepříznivými vlivy počasí, včetně silných dešťů, sucha a dřívějších mrazů. Takové povětrnostní jevy mohou ovlivnit nejen sklizeň v daném roce, ale i produkci v letech následujících.

Celý článek
0