gastronomie

Uměle pěstované foie gras? Startup chystá revoluci na talířích gurmánů

Francouzský potravinářský startup Gourmey podal u unijních regulačních orgánů žádost o povolení prodeje uměle pěstovaných foie gras, tedy ztučnělých jater drůbeže či vodních ptáků. Pokud úřady žádost schválí, bude moci Gourmey tuto delikatesu nabízet v celé EU. Společnost má rovněž podané žádosti ve Švýcarsku, Velké Británii, Singapuru a USA.

Francouzský potravinářský startup Gourmey podal u unijních regulačních orgánů žádost o povolení prodeje uměle pěstovaných foie gras, tedy ztučnělých jater drůbeže či vodních ptáků. Pokud úřady žádost schválí, bude moci Gourmey tuto delikatesu nabízet v celé EU. Společnost má rovněž podané žádosti ve Švýcarsku, Velké Británii, Singapuru a USA.

Celý článek
0

Hoříte kvůli extrémnímu počasí? Teď budete hořet i zevnitř. Přinášíme tipy, kam vyrazit v Praze za pořádně pálivým jídlem

Přidáváte si chilli do každého jídla a myslíte si, že vás nic pálivého nerozhodí? Možná je čas otestovat, co všechno vydržíte, a dát si jedno z nejpálivějších jídel v Praze. Vydali jsme se hned do třech pražských podniků, které nabízejí jídlo tak pálivé, že před jeho konzumací musíte podepsat souhlas, že za případné následky nesete vlastní odpovědnost.

Přidáváte si chilli do každého jídla a myslíte si, že vás nic pálivého nerozhodí? Možná je čas otestovat, co všechno vydržíte, a dát si jedno z nejpálivějších jídel v Praze. Vydali jsme se hned do třech pražských podniků, které nabízejí jídlo tak pálivé, že před jeho konzumací musíte podepsat souhlas, že za případné následky nesete vlastní odpovědnost.

Celý článek
0

Češi jako Francouzi v Senegalu. Z Bulharska si udělali kolonii včetně piva a knedlíků, říká Zámečník

Analytik Hrotu Miroslav Zámečník přibližuje historii dovolených i cestovního ruchu. A prozrazuje, proč byli Češi v Bulharsku nakonec neoblíbení nebo co mají společného s Němci.

Analytik Hrotu Miroslav Zámečník přibližuje historii dovolených i cestovního ruchu. A prozrazuje, proč byli Češi v Bulharsku nakonec neoblíbení nebo co mají společného s Němci.

Celý článek
0

Chutná vám Starobrno? Brněnský historik tvrdí, že tamní pivaři teď zažívají zlatý věk

Autor knih o pivu přednáší na Mendelově univerzitě a pomáhá Českému svazu pivovarů a sladoven v úsilí o zapsání české pivní kultury na seznam světového dědictví UNESCO.

Autor knih o pivu přednáší na Mendelově univerzitě a pomáhá Českému svazu pivovarů a sladoven v úsilí o zapsání české pivní kultury na seznam světového dědictví UNESCO.

Celý článek
0

Už ani mléko. Nutella uvede na trh kompletně rostlinnou variantu

Novou verzi pomazánky z lískových oříšků by si zákazníci měli mít možnost vyzkoušet na podzim.

Novou verzi pomazánky z lískových oříšků by si zákazníci měli mít možnost vyzkoušet na podzim.

Celý článek
0

Chudí Američané už nemají ani na fast food. Řetězce musí nabízet slevy

Zákazníkům ve Spojených státech přestává být jedno, kolik za hamburger a hranolky ve svém oblíbeném fastfoodu zaplatí. Proto musí řetězce rychlého občerstvení nabízet slevy, aby si udržely klientelu.

Zákazníkům ve Spojených státech přestává být jedno, kolik za hamburger a hranolky ve svém oblíbeném fastfoodu zaplatí. Proto musí řetězce rychlého občerstvení nabízet slevy, aby si udržely klientelu.

Celý článek
0