Štáfek to vystihl. Lavických běhá po hřištích spousta, fotbalisti jsou finančně negramotní

Postava Laviho, kterého v populárním seriálu Vyšehrad ztvárnil Jakub Štáfek, dobře vystihuje přístup mnoha českých fotbalistů k penězům, říká v podcastu Pavla Štrunce bývalý hráč Sparty Roman Polom, který nyní profesionálně radí fotbalistům, jak s financemi zacházet.

Štáfek to vystihl. Lavických běhá po hřištích spousta, fotbalisti jsou finančně negramotní
Roman Polom, bývalý fotbalista Sparty, se nyní věnuje výuce finanční gramotnosti pro fotbalisty a fotbalistky | foto Hrot24

Roman Polom, bývalý český profesionální fotbalista a odchovanec Sparty, zakončil svou hráčskou kariéru v létě 2020 kvůli zdraví. V současné době se věnuje výuce finanční gramotnosti pro fotbalisty a fotbalistky. Podle něj je klíčové naučit se správně zacházet s penězi, protože nedostatek finanční gramotnosti může vést k vážným problémům. Polom varuje, že nezvládnutí finanční reality může mít katastrofální následky jako jsou sebevraždy, trestní stíhání nebo pobyt v léčebnách.

Fotbaloví hráči podle něj mají sklon k hazardním hrám a sázení, což nese svá rizika. Polom zároveň upozorňuje, že i v dnešní době populární investiční aplikace jsou hazardem. Má to za pouhou sázku na růst akcií a nikoliv snahu o skutečné investování.

Rozhovor s Romanem Polomem

Jaká Polom vidí další rizika nebo jakou roli hrají rodiče a agent hráče? Dozvíte se v podcastu.