Návrat ke kořenům: Hra Mafia 4 vás zavede na Sicílii, dostupná bude i v češtině

Vydavatelství 2K na herním veletrhu Gamescom konečně potvrdilo práce na novém dílu herní série Mafia. Hra se bude odehrávat na Sicílii, k dispozici bude i s českým dabingem.

Návrat ke kořenům: Hra Mafia 4 vás zavede na Sicílii, dostupná bude i v češtině
Čtvrtý díl Mafie by měl vyjít během příštího roku. Pokud nedojde k odkladu, který je v herním byznysu běžný (ilustrační foto) | Shutterstock.com

Z traileru se toho sice mnoho nedozvíme, ale rozhodně mu nelze upřít hutnou atmosféru. Nový příběh z prostředí organizovaného zločinu se odehrává na ostrově Sicílie na počátku 20. století. Hra ponese podtitul The Old Country, a platforma Steam již odhalila i oficiální český název Mafia: Domovina.

Kdy Mafia 4 vyjde, zatím není jasné. Vydavatelství termín neuvedlo, ale přislíben je rok 2025. Bližší podrobnosti by měly být zveřejněny do konce letošního roku. „Bojujte o přežití v této nebezpečné a nemilosrdné době, s akcí oživenou autentickým realismem a bohatým vyprávěním, které je charakteristické pro kriticky uznávanou sérii Mafia,“ lákají tvůrci.

Zatímco první dva díly herní série Mafia vznikaly v Česku, třetí díl z roku 2016 již vznikal pod plnou americkou režií. Kvůli časovému zasazení je možné, že čtvrtý díl nebude nijak spjatý s předchozími hrami.

Podle produktové stránky na Steamu si Česko, jako kolébka prvních dílů Mafie, vyslouží speciální zacházení. Hra má u nás vyjít nejen s českými titulky, ale dokonce i s dabingem. Vydání je plánováno na počítače, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Trailer ke hře Mafia: The Old Country.

Jako první zařadil hru do předprodeje ve fyzické edici řetězec Xzone, zatím s orientační cenou 1899 korun. Na Alze je pak titul o stovku dražší.