Adventura Broken Sword se dočká remaku. Vypadá nádherně

Jedna z nejoblíbenějších adventurních her, Broken Sword: Shadow of the Templars, dorazí už příští měsíc v naleštěné a překopané podobě. Na představovacím videu vypadá titul nádherně.

Adventura Broken Sword se dočká remaku. Vypadá nádherně
Broken Sword dorazí v rozlišení 4K již v září 2024. | Steam / Revolution Software Ltd

Pokud si tu hru pamatujete, férově si přiznejme, že máte už něco za sebou. Adventura klasického střihu Broken Sword: Shadow of the Templars totiž vyšla již v roce 1996. A i když vizuálně i mechanikami dost zestárla, dodnes na ni fanoušci nedají dopustit. A není se čemu divit. Na nádherné lokace, skvěle odvyprávěný příběh a sympatické, zapamatovatelné postavy je radost se rozpomenout.

Hra se dočkala dalších čtyř pokračování a připravuje se díl šestý. Ještě před jeho vydáním se ale dočkáme remaku prvního dílu. A ne, nejedná se o remaster, protože v tomto případě si dali tvůrci opravdu záležet.

Nepoužili původní snímky zpracované umělou inteligencí, ale vše pečlivě překreslili. Drželi se přitom předlohy, ale tam, kde bylo možné do hry zasáhnout a popustit uzdu fantazii, tak učinili. Legendární Broken Sword si tak budeme moci zahrát v nádherné ručně kreslené grafice, kvalitě roku 2024 a ve 4K rozlišení. Každé detailní obrazovce přitom předcházely hodiny práce grafiků. Základem byla skica tužkou.

Kromě grafiky se změny dotknou i ovládání. To je asi rozumné, protože od roku 1996 se herní trh opravdu značně proměnil a mechaniky, které v té době byly běžné, by dnešní mladé hráče mohly odrazovat. „HUD a uživatelský zážitek jsou teď více inovativní a současné. Zároveň ale myslíme na to, že mnoho lidí zbožňuje původní přístup, takže ho ponecháváme a hráč má na výběr,“ říká Charles Cecil, klíčová postava série Broken Sword, dnes CEO herní vývojářské společnosti Revolution Software.

Upoutávka na hru Broken Sword - Shadow of the Templars: Reforged.

Hra sleduje příběh George Stobbarta, amerického turisty, který se při návštěvě Paříže náhodně zaplete do nebezpečného spiknutí. Poté, co přežije bombový útok v malé kavárně, se George vydává na vlastní vyšetřování, které ho zavede hluboko do tajemství templářů. Cestuje po celé Evropě, setkává se s podivnými postavami a odhaluje starodávné artefakty. Během své cesty se spojí s investigativní novinářkou Nico Collardovou a společně se pokoušejí rozplést složitý příběh plný intrik, tajemství a nečekaných zvratů.

Titul s přídomkem Reforged by měl vyjít 19. září na počítače, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Bohužel zatím jen v digitální distribuci. Sběratelé mohli obdržet fyzické balení s figurkou a artbookem v rámci kampaně na platformě Kickstarter. Ta ale již skončila.