Legendární Heroes 3 vyšly jako stolní hra. Poprvé v češtině

I v Česku se velmi úspěšná počítačová hra Heroes of Might and Magic III dočkala své stolní podoby v podobě deskové hry. Našince potěší, že ji tuzemský distributor celou přeložil do češtiny. Podle prvních ohlasů jde o nejlepší fantasy deskovku současnosti.

Legendární Heroes 3 vyšly jako stolní hra. Poprvé v češtině
Heroes of Might and Magic 3 se v roce 2015 dočkaly HD vylepšení grafiky. | Ubisoft

Když kreativci přišli s nápadem, že se svolením Ubisoftu chtějí videoherní klenot Heroes of Might and Magic III převést do podoby stolní hry, málem tím zbořili crowdfundingový projekt Kickstarter. Na vysněný výrobek nasbírali od nadšených fanoušků 3,8 milionu eur, tedy asi 96 milionů korun. Naštěstí nakonec nešlo o žádné podvodníky a tvůrci hru skutečně vydali. Ta se teď poprvé dostává do maloobchodního prodeje, navíc s českým překladem.

Výhradním distributorem deskové hry je u nás videoherní obchod Xzone, který ji rovněž nabízí na svém e-shopu za 1 899 korun. Částka se může zdát vysoká, ale z fotografií a videí je patrné, že objemná krabice obsahuje opravdu spoustu obsahu. A rovněž podle prvních reakcí na internetu si výsledný produkt cenovku bez problémů obhájí, protože slibuje zábavu na desítky hodin.

Rozbalení deskové hry. Takto má vypadat její obsah.

Deskovka je určená pro jednoho až tři hráče a je zasazená do kultovního fantasy světa, na který aktuálně drží ochrannou známku francouzský herní gigant Ubisoft. Hra podle distributora obsahuje kompetitivní, kooperativní i sólové scénáře, ve kterých lze bojovat a prozkoumávat. Mapa je zde představena destičkami, přičemž každá destička je rozdělena na sedm šestiúhelníkových polí, což zcela odpovídá původní počítačové podobě.

Tvůrci hry slibují desítky hodin zábavy,
foto Xzone

V deskové hře se hráči mohou pustit do rozličných scénářů s různými podmínkami vítězství, prozkoumávat rozsáhlou mapu plnou zajímavých lokací a zažít bitvy téměř jako z velké počítačové předlohy. Časem by měla být k dispozici další příběhová rozšíření.

Jedná se o krásný výroční dárek pro fanoušky. PC hra Heroes of Might and Magic III totiž letos slaví 25 let od svého vydání. Plná hra vyšla v roce 1999, ještě téhož roku se dočkala datadisku Armageddon's Blade, a o rok později pak The Shadow of Death.

Čechy potěší, že deskovka je kompletně přeložená do češtiny.
foto Xzone

I po takové době ji však stále hrají miliony fanoušků na celém světě. Pohádková a ručně kreslená grafika příliš nezestárla a herní mechaniky dodnes nadčasově překvapují svou propracovaností. Poslední díl série, Might & Magic Heroes VII, vyšel v roce 2015. Ze všech sedmi dílů je však právě trojka pravděpodobně tou vůbec nejpopulárnější.