Hrotcast: Bude máslo za stovku? A proč doženeme Německo nejdřív za 50 let?

Česko nemůže závratně růst, když Německo ekonomicky neprospívá, říká známý ekonom Lukáš Kovanda v novém Hrotcastu. A jak je to se závislostí či nezávislostí na ruském plynu?

Česko nemůže závratně růst, když Německo ekonomicky neprospívá, říká známý ekonom Lukáš Kovanda v novém Hrotcastu. A jak je to se závislostí či nezávislostí na ruském plynu?

Celý článek
0

Kadmium a olovo v čokoládách Lindt? Švýcarský výrobce má v USA víc problémů

Švýcarský výrobce čokolády Lindt čelí v USA žalobě, která zpochybňuje jeho tvrzení o prémiové kvalitě a bezpečnosti výrobků. Spor vyvolaly výsledky studie, jež odhalila přítomnost těžkých kovů v některých hořkých čokoládách značky.

Švýcarský výrobce čokolády Lindt čelí v USA žalobě, která zpochybňuje jeho tvrzení o prémiové kvalitě a bezpečnosti výrobků. Spor vyvolaly výsledky studie, jež odhalila přítomnost těžkých kovů v některých hořkých čokoládách značky.

Celý článek
0

Tykačova skupina Sev.en GI koupila dvě ocelárny Celsa v Británii a Skandinávii

Český miliardář podniká hlavně v energetice a těžbě hnědého uhlí, ale také v realitách a financích. Ocelářství jeho skupina vnímá jako klíčový obor pro svůj další růst.

Český miliardář podniká hlavně v energetice a těžbě hnědého uhlí, ale také v realitách a financích. Ocelářství jeho skupina vnímá jako klíčový obor pro svůj další růst.

Celý článek
0

Lihovarník Žufánek: Syn je prvotřídní dacan, ale firmu po mně převezme, i kdyby nechtěl

Známá česká likérka Žufánek nedávno provedla odvážný krok a rozhodla se zrušit některé produkty včetně populární ořechovky. V byznysovém podcastu Hrot! Pavla Štrunce majitel Martin Žufánek vysvětluje, co ho k tomu vedlo, nebo proč mu nevadí, že firma v posledních letech neroste.  

Lihovarník Žufánek: Syn je prvotřídní dacan, ale firmu po mně převezme, i kdyby nechtěl
Martin Žufánek | foto Hrot24

Žufánek v rozhovoru popisuje, že samotná likérka pro něj má větší význam než podnikání obecně, a proto svou firmu buduje jako tradiční rodinnou záležitost. Zároveň uvedl, že likérka je nyní již na maximu své výrobní kapacity a už sedm let neroste. To ale Žufánek nepovažuje za problém. „Pro rodinnou firmu je důležité udržet si autentičnost a ruční výrobu, což je naprosto naprosto klíčové,“ říká.  

Otec a bratr Martina Žufánka zažili v minulosti extrémní pracovní tempo, což ovlivnilo jejich zdraví. Martin nyní přemýšlí o nových výzvách, dostal například nabídku stát se autorem parfému.  

Hrot! Pavla Štrunce

V rozhovoru také padla otázka ohledně nedávné premiéry ginu s názvem Klitorie, který měl design lahve navržený umělcem Davidem Černým. V rozhovoru se dozvíte, jak tento nápad vzniknul.