Hoříte kvůli extrémnímu počasí? Teď budete hořet i zevnitř. Přinášíme tipy, kam vyrazit v Praze za pořádně pálivým jídlem
Přidáváte si chilli do každého jídla a myslíte si, že vás nic pálivého nerozhodí? Možná je čas otestovat, co všechno vydržíte, a dát si jedno z nejpálivějších jídel v Praze. Vydali jsme se hned do třech pražských podniků, které nabízejí jídlo tak pálivé, že před jeho konzumací musíte podepsat souhlas, že za případné následky nesete vlastní odpovědnost.
S čistým svědomím můžeme říct, že i lidé, kteří jedí chilli každý den, budou mít při konzumaci těchto jídel co dělat. Ať již to vezmete jako výzvu ke skoro „sportovnímu“ výkonu s příborem, nebo prostě jako pěkný tip na pořádně ostré jídlo, které ale zároveň umí nastartovat ochlazování organismu, můžete navštívit jeden (nebo postupně všechny) podnik v našem hlavním městě.
Hadog Challenge
Restaurace Hadog v Praze 8 na Palmovce se zaměřuje na americkou kuchyni a v její nabídce kromě klasických hamburgerů nebo hranolků najdete i tzv. Hadog challenge. Jedná se o tři 200g hamburgery, které obsahují papričku Trinidad Scorpion Moruga, jež má až dva miliony SHU (jednotek pálivosti) a pořádnou porci hranolků k tomu.
S takovou kopou jídla by měli problém i ti největší jedlíci, a co teprve, když k tomu připočteme onu extrémní pálivost. A aby toho nebylo málo, k úspěšnému splnění challenge je třeba tohle všechno sníst do 15 minut. Ten, kdo to zdolá, je zvěčněn na tabuli slávy v prostorách restaurace Hadog. Zatím zdárného konce dosáhlo jen pár extremistů.
Na Hadog challenge jsme si troufli i my, avšak – stejně jako mnozí – jsme neuspěli.
Foto: facebook Hadog burgers
Dangerous polévka z Yam Yam
Pro další brutálně pálivý pokrm zavítáme také na Prahu 8, tentokrát do Karlína do asijské restaurace Yam Yam. Zde se veliké porce pro jedlíky nemusíme bát. Dostaneme tu celkem dietní jídlo – Tom Yam polévku „vylepšenou“ o Trinidad Scorpion Moruga papričku a o čerstvé chilli.
Musíme říct, že tuto polévku jsme snášeli ještě hůře než Hadog challenge. Chutnala zkrátka jako vývar z chilli papriček a nedalo se to ničím zajíst (k hamburgeru jsme měli alespoň nepálivé bulky).
Yam Yam má více poboček v Praze, vyzkoušet tohle ostré pokušení tak můžete třeba i v Dejvicích nebo přímo u metra Vyšehrad.
Foto: Yam Yam Brands
Hellboy z Želva beers & burgers
Ačkoliv žižkovský Želva bar svůj Hellboy burger, který obsahuje také papričku Trinidad Scorpion Moruga a pálivý salám, nepropaguje jako žádnou challenge a nepožaduje podepsání souhlasu o přebrání vlastní zodpovědnosti, je za nás srovnatelně extrémní jako předešlé dva pálivé pokrmy. Již při prvním zakousnutí do Hellboye jsme začali lapat do dechu.
Budete hustější než my a zvládnete tyto brutální pokrmy sníst celé? Můžete vyrazit a zkusit to. Napište nám do komentářů, jestli jste si pochutnali, nebo jste shořeli na popel.
Foto: facebook Želva beers & burger