Snoop Dogg v balíku: za show na olympiádě dostává půl milionu dolarů denně

Rapová legenda Snoop Dogg je hlavní tváří Olympijských her v Paříži pro americkou televizi NBC. Zadarmo to ale rozhodně nedělá. Podle některých zdrojů si prý hvězda přijde na půl milionu dolarů za den, tedy asi 11,6 milionu korun.

Snoop Dogg v balíku: za show na olympiádě dostává půl milionu dolarů denně
Snoop Dogg na olympiádě stojí americkou televizi NBC pěkný ranec. Vyplatí se to, hodnotí expertka na komunikaci. | koláž Hrot24.cz, instagram/SnoopDogg, Death Row Pictures

Olympijské hry v Paříži jsou v mnoha ohledech výjimečné. Značnou pozornost veřejnosti si vysloužil zahajovací ceremoniál, který sledovaly stovky milionů lidí po celém světě. Francouzi toho velmi dobře využili: pod rouškou tolerance, diverzity a inkluzivity udělali z globálně sledované akce snad až agitku za komunitu LGBT. Ohromili tím svět, ne u každého se to však setkalo s pochopením. Hvězdě ceremoniálu, francouzské diskžokejce Barbaře Butch, třeba dodnes chodí výhružky za její kontroverzní vystoupení.

Naštěstí ne každá celebrita bude vzpomínat na sportovní událost s pachutí. Například americký rapper Snoop Dogg po jejím konci zbohatne o miliony dolarů. To vše díky kontraktu s televizí NBC, která si od jeho účasti na hrách slibovala zvýšení sledovanosti u černošské komunity a obecně mladých Američanů, které jinak olympiáda příliš nezajímá. Proto do Paříže se Snoop Doggem vyrazily i desítky influencerů, kteří mají spolu s interpretem dokumentovat průběh her a přinášet různé zajímavosti.

Honorář pro Snoop Dogga byl dlouho zahalen tajemstvím: přeci jen nejde o veřejné peníze, jdou na vrub komerční televize. Po jedné z oficiálních večeří měl ale částku „propálit“ Henry McNamara, hlavní partner v investiční firmě Great Oaks Venture Capital. Ten na sociální síti X napsal: „Při večeři jsem seděl vedle manažera NBC, který řekl, že Snoop dostává 500 tisíc dolarů denně plus náklady za propagaci olympijských her. Od ginu a džusu po několik milionů za to, že je celebritou na olympiádě – to je svět.“

Na to mu Martha Shaughnessy, majitelka komunikační agentury TheKeyPR, odvětila, že účast hvězdy ve výsledku „stojí za každý cent.“ A Snoop Dogg v tomto ohledu opravdu nezahálí. Nechal se vyfotit s olympijskou pochodní, zaběhal si na běžeckém oválu, absolvoval lekci plavání od olympijské superstar Michaela Phelpse, a také si třeba zatančil se zlatou gymnastkou Simone Bilesovou. „Jsem starý pes, který se může naučit nové triky,“ řekl interpret médiím. Ohledně honoráře se televize ani zpěvák k věci nevyjádřili.

Rapper se potkal s hvězdným plavcem Michaelem Phelpsem.

Pokud McNamara slyšel na večeři částku správně, obdrží rapper za 17 dní dlouhou olympiádu přes 8,5 milionu dolarů, tedy asi 197 milionů korun. A to do částky nepočítáme dny před zahájením akce věnované přípravám.

Vyplatí se taková investice televizi NBC? To si budou muset její manažeři vyhodnotit po konci olympiády, tedy 11. srpna. Minimálně v USA však má Snoop Dogg na sociálních sítích slušný zásah. Otázkou je, zda se to projeví v inzerci do televizních reklam, z čehož televize žijí.