Požár elektromobilu v Jižní Koreji: Noční můra každého majitele EV

Vážný incident v jihokorejském městě Incheon vyvolal diskuzi o bezpečnosti elektrických vozidel. 1. srpna vypukl požár v podzemní garáži bytového komplexu, který trval více než osm hodin a způsobil rozsáhlé škody.

Požár elektromobilu v Jižní Koreji: Noční můra každého majitele EV
Požár elektromobilu v Jižní Koreji: Noční můra každého majitele EV | https://chatgpt.com/ - vytvořeno v Dall-e 2

Podle dostupných informací požár vznikl spontánně u zaparkovaného elektromobilu značky Mercedes-Benz vybaveného bateriemi od společnosti Farasis Energy. Následky incidentu byly značné - poškozeno nebo zničeno bylo celkem 140 vozidel. Některé části bytového komplexu utrpěly takové škody, že obyvatelé museli být dočasně přestěhováni do nouzového ubytování.

Incident vyvolal značné obavy veřejnosti, zejména vzhledem k tomu, že mnoho Jihokorejců žije v bytových domech s podzemními garážemi. Vláda v reakci na událost svolala sérii jednání s cílem vypracovat preventivní opatření proti podobným požárům.

Generální ředitel společnosti Mercedes-Benz Korea, Mathias Vaitl, se dnes setká s obyvateli postiženého bytového komplexu. Toto neveřejné setkání má pravděpodobně za cíl uklidnit obavy a diskutovat o dalších krocích. Společnost již dříve oznámila, že spolupracuje s úřady na vyšetřování příčiny požáru a nabídla bezplatné kontroly pro majitele svých elektromobilů.