Kontroverzní incident v letadle: Sklopené sedadlo zničilo cestujícímu notebook

Nedávný incident na palubě letadla společnosti Delta Airlines rozpoutal bouřlivou diskusi o etiketě sklápění sedadel během letu. Pat Cassidy, moderátor podcastu, upoutal pozornost poté, co na Twitteru sdílel svou nepříjemnou zkušenost.

Kontroverzní incident v letadle: Sklopené sedadlo zničilo cestujícímu notebook
Kontroverzní incident v letadle: Sklopené sedadlo zničilo cestujícímu notebook | https://chatgpt.com/ - vytvořeno v Dall-e 2

Cassidy uvedl, že jeho notebook byl zničen, když si cestující před ním sklopil sedadlo. Situace se vyostřila poté, co letuška údajně reagovala slovy, že pasažér „potřebuje mít možnost sklopit sedadlo“.

Na Twitteru Cassidy napsal: „@Delta, malá poznámka do návrhové schránky – možná by bylo dobré mít nějakou výstrahu nebo způsob, jak zabránit zničení notebooku, když si osoba přede mnou sklápí sedadlo.“ Kritizoval také letušku, která podle něj více dbala na pohodlí cestujícího před ním než na jeho poškozený majetek.

Incident rychle vzbudil pozornost na sociálních sítích, což vedlo k tomu, že se Delta Airlines pokusila situaci řešit. Cassidy však uvedl, že nedošlo k uspokojivému vyřešení jeho problému. Jako kompenzaci údajně obdržel poukaz v hodnotě 1 750 Kč (původně 75 USD).

takto vypadá notebook, který byl zničen v letadle společnosti Delta Airlines
Twitter/HardFactorPat

Tento případ znovu otevřel debatu o sklápění sedadel v letadlech. Někteří cestující sklápění považují za neslušné, zatímco jiní tvrdí, že by lidé měli být při používání notebooků v letadle opatrnější.

Incident připomíná složitost letadlové etikety a klade otázky, zda by neměla existovat jasnější pravidla či technická řešení, která by podobným situacím předcházela. A co vy, používáte v letadle notebook?