Káva v práci za 80 korun a zákaz homeoffice: Ředitel šokuje svým pohledem na zaměstnance

Chris Ellison, generální ředitel australské těžební společnosti Mineral Resources, vyvolal rozruch svým kontroverzním prohlášením o přístupu k zaměstnancům. Během prezentace finančních výsledků uvedl, že chce mít pracovníky "v zajetí celý den" a nechce, aby opouštěli budovu kvůli kávě.

Káva v práci za 80 korun a zákaz homeoffice: Ředitel šokuje svým pohledem na zaměstnance
Káva v práci za 80 korun a zákaz homeoffice: Ředitel šokuje svým pohledem na zaměstnance | www.chatgpt.com - vytvořeno pomocí nástroje Dall-E 2

Navzdory rekordnímu zisku 550 milionů dolarů za poslední finanční rok Ellison tvrdí, že odchody zaměstnanců pro kávu stojí firmu příliš mnoho peněz. „Nechci, aby chodili po ulici pro šálek kávy. Před několika lety jsme si spočítali, kolik to stojí,“ uvedl CEO.

Společnost v reakci na to vybudovala v hlavní kanceláři v Perthu rozsáhlé zázemí včetně posilovny, restaurace, dětského centra a zaměstnala psychology. Káva je zde k dispozici za 80 korun a dotované jídlo za 250 korun.

Ellisonův přístup zahrnuje i zrušení možnosti práce na dálku. „Průmysl si to nemůže dovolit. Nemůžeme mít lidi pracující tři dny v týdnu a dostávající plat za pět dní,“ vysvětlil.

Reakce veřejnosti na toto prohlášení jsou smíšené. Někteří kritizují Ellisonův přístup jako přehnaný a necitlivý, zatímco jiní vidí výhody v poskytování komplexních služeb na pracovišti.