Deadpool zachránil kina, teď zachraňuje i Justina Timberlaka

Fascinující jízda filmu Deadpool & Wolverine v kinech stále nekončí, snímek doslova zachránil dosud slabou letní sezónu hollywoodských studií. Kromě kasovního úspěchu ale přinesl i zajímavý vedlejší efekt: do popředí zájmu se vrátila kdysi populární skupina 'N Sync. Stačilo málo – Deadpool si zatančil na jejich hit Bye Bye Bye.

Deadpool zachránil kina, teď zachraňuje i Justina Timberlaka
Justin Timberlake má důvod k úsměvu. Úspěch filmu s Deadpoolem nakopl i zájem o jeho písničky. | koláž Hrot24.cz, Berenika Slánská, Shutterstock, Falcon

Necelé čtyři týdny po svém uvedení se Deadpool & Wolverine stal nejvýdělečnějším filmem v historii pro kategorii R, která omezuje přístup divákům mladším sedmnácti let bez doprovodu dospělé osoby. Film dosud vydělal závratných 1,086 miliardy dolarů, čímž spolu s animovaným filmem V hlavě 2 odvrátil velmi slabou letní sezónu v kinech.

Studio Marvel, které vlastní práva na obě postavy superhrdinů, je logicky nadšené. „Děkujeme, že jste z prvního filmu Marvel Studios udělali největší hit všech dob,“ prohlásil Kevin Feige, šéf filmového studia. Kromě filmového průmyslu má však důvod k radosti i ten hudební. Snímek totiž nečekaně vykopl do popředí hitparád některé písně, které v něm zaznívají.

Renesanci zažívá píseň Bye Bye Bye, kterou proslavila chlapecká skupina 'N Sync, ze které se následně nejvíce prosadil Justin Timberlake. K úspěchu písně z roku 2000 tentokrát stačilo relativně málo: v úvodní sekvenci Deadpool, ztvárněný Ryanem Reynoldsem, tančí na Bye Bye Bye při souboji s nepřáteli z organizace Time Variance Authority.

Videoklip k písni Bye Bye Bye se díky filmu začal opět vyhledávat a přehrávat.

Píseň si svou chytlavost udržela i po letech, což potvrzuje obnovený zájem, kdy Google a YouTube zaznamenaly masivní nárůst vyhledávání této písně a videoklipu. Jen během prvního týdne od uvedení filmu zaznamenala americká hitparáda Billboard více než deset milionů oficiálních streamů. Píseň se dostala mezi nejposlouchanější na Spotify, YouTube Music a Amazon Music.

To se odrazilo i na žebříčcích. Píseň pronikla do Top 10 žebříčku Billboard’s Global Excl. U.S. a na 45. místo v Billboard Hot 100. Tento úspěch je o to významnější, že jde o píseň starou téměř čtvrt století, kterou milovali lidé, kteří jsou dnes možná rodiči současných puberťáků.

Tvůrci filmu možná tušili, že píseň způsobí takový virální efekt, protože na premiéru pozvali všechny členy legendární skupiny. Jediný omluvený byl Timberlake, který je aktuálně na světovém turné. Nicméně úspěch písně je pro všechny členy kapely velkou událostí, což uvedli ve společném tiskovém prohlášení.

Kariéra Timberlakea v posledních letech stagnovala a jeho poslední album Everything I Thought It Was z letošního března po všech stránkách propadlo. Chyběl mu chytlavý hit, a sám zpěvák působil v televizních vystoupeních unaveně. Navíc měl problémy s prodejem lístků na některých zastávkách svého turné. Úspěch Bye Bye Bye ale přišel právě včas a v několika městech se lístky na Timberlakea opět začaly prodávat.

Krátká sekvence z úvodu filmu.

Díky obnovenému zájmu by mohl videoklip Bye Bye Bye na YouTube brzy překonat hranici 400 milionů zhlédnutí, k čemuž mu chybí pouhých 1,5 milionu.

Ryan Reynolds, představitel Deadpoola, hovoří o členech skupiny s velkou úctou: „Tihle kluci měli obrovský podíl na tom, aby se tato konkrétní sekvence filmu stala jednou z mých nejoblíbenějších. Nemohu jim dostatečně poděkovat za jejich laskavost, talent a dobrou náladu,“ řekl. Mimochodem v bojové scéně využívá právě i známou choreografii skupiny - poté, co všechny protivníky pobije.

Ve snímku zazní rovněž Like a Prayer od Madonny nebo Good Riddance od kapely Green Day. I tyto písně zaznamenaly vyšší přehrání, a to o stovky procent. Ze zájmu diváků tak nakonec profitovali úplně všichni.

Pokud jste film ještě neviděli, není důvod váhat. Na mezinárodní databázi IMDB dosáhl na divácké hodnocení 8/10, u nás ho promítají multikina CineStar i Cinema City.