Wolverine s Deadpoolem zachraňují kina. Konečně úspěch, oddechl si Marvel

Diváci po celém světě ve velkém dorazili do kin, aby zhlédli nový snímek Marvelu s názvem Deadpool & Wolverine. Oddechla si kina i samotné studio, protože letošní sezóna pro velká plátna nebyla vůbec dobrá.

Wolverine s Deadpoolem zachraňují kina. Konečně úspěch, oddechl si Marvel
Deadpool & Wolverine | Zdroj: Marvel

Nástup Deadpoola s Wolverinem do kin byl velmi ostře sledovanou filmovou premiérou. Letošní rok je totiž pro kina tragický. Kdyby nebylo dětského hitu V hlavě 2 z dílny Disneyho, mnoha americkým kinům by hrozil zánik. Ten nyní pomohlo odvrátit právě i spojení dvou osobností z komiksového světa Marvelu. Nikdo netušil, zda bude spolupráce antihrdiny Deadpoola a cholerického Wolverina na plátně fungovat. A nakonec ano. Nadšený je Marvel i majitelé kin. Studio tak hodlá pokračovat v dříve zveřejněném plánu, že ročně uvede dva filmy se superhrdiny ze své stáje.

V USA a Kanadě Deadpool & Wolverine v kinech za první víkend dosáhli na 205 milionů dolarů. Pozadu ale nezůstaly ani sály ve zbytku světa. Globální celkové tržby 438 milionů dolarů za první promítací víkend jsou skvělý výsledek.

První kritiky přitom film hodnotily jako velmi průměrný, tvůrci se proto obávali, aby se to negativně neprojevilo na návštěvnosti. Nakonec ale diváci na filmové novináře a jejich recenze nedali. A film s charismatickými herci Ryanem Reynoldsem a Hugh Jackmanem na různých webech naopak chválí.

Na respektované databázi film dosáhl na nadprůměrné divácké hodnocení 8,2 bodů z deseti. Lze tedy očekávat, že další diváci se ještě nechají nalákat a film tak prvním úspěšným víkendem ve své úspěšné jízdě jistě neskončí. Snímku nepřitížilo ani to, že obdržel rating R – v USA na něj tedy může mládež do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby.

Film do českých kin dorazil i s dabingem.

I v Česku se film vyšvihl na první místo v návštěvnosti a multikina kvůli zájmu navýšila počty kinosálů, v nichž se promítá. Za první promítací víkend na Deadpool & Wolverine dorazilo 115 525 diváků. Jak uvádí řetězec Cinema City, u nás je film doporučen osobám ve věku od patnácti let výše. Kromě původního anglického znění s titulky se promítá i verze s dabingem, to stejné platí pro 3D promítání a speciální projekci v IMAX sálech.

Deadpool se ve filmu zotavuje ze zranění a žije poklidným životem obyčejného muže poté, co v prvním i druhém filmu zachránil svět. Po boku má svou krásnou milovanou Vanessu a léta v červeném kostýmu jsou pro něho už jen vzpomínkou. „To se ale rychle změní ve chvíli, kdy ho chce organizace TVA poslat na novou misi. Jeho domovská planeta čelí dosud nevídanému existenčnímu nebezpečí a on je jediný, kdo tuto hrozbu dokáže odvrátit. Nestačí na to ale sám, potřebuje svoje síly spojit se s Wolverinem (Hugh Jackman), který ale z tohoto úkolu není vůbec nadšen,“ píše se v oficiální anotaci.

Jiné velké snímky naopak letos v kinech pohořely. S diváckým zájmem se nesetkala například Furiosa: Sága Šíleného Maxe nebo Horizont: Americká sága, rozmáchlý western Kevina Costnera.