restaurace

Řízek, smažák a palačinky: Děti v restauracích stravujeme nezdravě, odborníci bijí na poplach

Dětská jídla má ve své nabídce přibližně polovina restaurací v České republice. Ačkoliv až 90 % Čechů by si přálo, aby stravovací zařízení nabízela dětem pestřejší a vyváženější jídelníček, realita jejich volby je často odlišná. Výběr rodičů se obvykle omezuje na několik oblíbených, avšak nezdravých pokrmů, které navíc neobsahují důležité ingredience – například zeleninu, kvalitní sacharidy či bílkoviny. Až v 64 % případů se dětská jídla od těch dospělých liší pouze velikostí porce, nikoliv složením. Pouze ve 45 % případů navíc obsahují méně soli než běžné pokrmy. Experti přitom varují, že složení jídelníčku dětí má velmi silný vliv na to, jaké stravovací návyky si odnesou do dospělého života. Data vycházejí z nejnovějšího průzkumu Barometr FOOD , mapujícího stravovací návyky Čechů, který koordinuje společnost Edenred.

Dětská jídla má ve své nabídce přibližně polovina restaurací v České republice. Ačkoliv až 90 % Čechů by si přálo, aby stravovací zařízení nabízela dětem pestřejší a vyváženější jídelníček, realita jejich volby je často odlišná. Výběr rodičů se obvykle omezuje na několik oblíbených, avšak nezdravých pokrmů, které navíc neobsahují důležité ingredience – například zeleninu, kvalitní sacharidy či bílkoviny. Až v 64 % případů se dětská jídla od těch dospělých liší pouze velikostí porce, nikoliv složením. Pouze ve 45 % případů navíc obsahují méně soli než běžné pokrmy. Experti přitom varují, že složení jídelníčku dětí má velmi silný vliv na to, jaké stravovací návyky si odnesou do dospělého života. Data vycházejí z nejnovějšího průzkumu Barometr FOOD , mapujícího stravovací návyky Čechů, který koordinuje společnost Edenred.

Celý článek
0

„Na dýško zapomeň.“ Mladí odmítají dávat spropitné, číšníci z toho šílí

Mladí lidé narušují zavedené zvyklosti ohledně spropitného v restauracích a řetězcích rychlého občerstvení. Průzkum ukázal, že pokud nejsou spokojeni se službou, zaplatí pouze částku podle jídelního lístku. Příjmy obsluhy jsou však často závislé na „dýšku“, a ta tak propadá beznaději.

Mladí lidé narušují zavedené zvyklosti ohledně spropitného v restauracích a řetězcích rychlého občerstvení. Průzkum ukázal, že pokud nejsou spokojeni se službou, zaplatí pouze částku podle jídelního lístku. Příjmy obsluhy jsou však často závislé na „dýšku“, a ta tak propadá beznaději.

Celý článek
0

Qerko dostalo celoevropskou licenci od ČNB. Pomůže mu v další zahraniční expanzi

Qerko se teď plně soustředí na slovenský a maďarský trh. Své působení v Mnichově a Vídni dočasně pozastavilo.

Qerko se teď plně soustředí na slovenský a maďarský trh. Své působení v Mnichově a Vídni dočasně pozastavilo.

Celý článek
0

Heinz bojuje proti podvodům s kečupem v restauracích díky novému designu lahví

Heinz, ikonický výrobce kečupů, přichází s inovativním řešením problému, který trápí návštěvníky restaurací a kaváren. Některé podniky totiž po vyprázdnění originální lahve Heinz kečupu doplňují nádobu levnějšími produkty jiných značek, čímž klamou své hosty.

Heinz, ikonický výrobce kečupů, přichází s inovativním řešením problému, který trápí návštěvníky restaurací a kaváren. Některé podniky totiž po vyprázdnění originální lahve Heinz kečupu doplňují nádobu levnějšími produkty jiných značek, čímž klamou své hosty.

Celý článek
0

Pivo za 70, řízek za dvě stovky. Češi zanevřeli na obědová menu, radši si z domova přinesou krabičku

Ceny v hospodách a restauracích letí strmě vzhůru – ženou je tam vyšší daně a personál, který chce přidat.

Ceny v hospodách a restauracích letí strmě vzhůru – ženou je tam vyšší daně a personál, který chce přidat.

Celý článek
0

Nastává ústup českých hospod? Lidé do nich chodí stále méně často, mladá generace za to ale nemůže

Co si člověk vybaví pod pojmem „hospoda“? U 73 procent českého obyvatelstva jde stále o pivo, potvrzuje nový průzkum. Zároveň se snižuje frekvence, s níž lidé do hospody chodí. A netýká se to jen mladé generace.

Co si člověk vybaví pod pojmem „hospoda“? U 73 procent českého obyvatelstva jde stále o pivo, potvrzuje nový průzkum. Zároveň se snižuje frekvence, s níž lidé do hospody chodí. A netýká se to jen mladé generace.

Celý článek
0

Jak si v USA vyděláte obracením hamburgerů? Studie s českým spoluautorem dává odpověď

Co všechno lze odečíst z vývoje nejnižších mezd v amerických restauracích fastfoodového řetězce McDonald’s.

Co všechno lze odečíst z vývoje nejnižších mezd v amerických restauracích fastfoodového řetězce McDonald’s.

Celý článek
0