potravinářství

Svíčkovou máme rádi, ale už ne tolik jako dřív

České spotřebitele zajímá rostlinná strava a nižší podíl plastů. Nejsou zdaleka tak konzervativní, jak se traduje, říká šéfka Unileveru v Česku Michaela Franeková

České spotřebitele zajímá rostlinná strava a nižší podíl plastů. Nejsou zdaleka tak konzervativní, jak se traduje, říká šéfka Unileveru v Česku Michaela Franeková

Celý článek
0

Zmrzlinová katastrofa. Covid a počasí ochromily tuzemskou výrobu

Produkce zmrzliny v Česku se loni propadla na méně než polovinu. Vedle čínské chřipky za to mohl i pozdní příchod jara.

Produkce zmrzliny v Česku se loni propadla na méně než polovinu. Vedle čínské chřipky za to mohl i pozdní příchod jara.

Celý článek
0

Čokoláda bez cukru není čokoláda. V Německu řeší kakaový spor

V Německu vyrobili čokoládu obsahující sto procent kakaa. Protože neobsahuje cukr, nesmí se nazývat čokoláda.

V Německu vyrobili čokoládu obsahující sto procent kakaa. Protože neobsahuje cukr, nesmí se nazývat čokoláda.

Celý článek
0

Těžký život chovatelů prasat. Vyhláška proti šíření moru přinese velké problémy

Přeštické černostrakaté prase, takzvaný přeštík, je jediné původní české plemeno prasete. Nyní se musí jeho chovatelé vyrovnat s novou českou vyhláškou, jež má zabránit šíření afrického moru prasat. Čekají se velké problémy.

Přeštické černostrakaté prase, takzvaný přeštík, je jediné původní české plemeno prasete. Nyní se musí jeho chovatelé vyrovnat s novou českou vyhláškou, jež má zabránit šíření afrického moru prasat. Čekají se velké problémy.

Celý článek
0

Zákaz klecových chovů drtí Babiše. Kdo koupí jeho ztrátové drůbežárny?

Na pozadí chystaného zákazu klecových chovů se připravuje přeskupení sil na vaječném trhu. Babišův holding Agrofert hledá kupce pro svůj vaječný byznys

Na pozadí chystaného zákazu klecových chovů se připravuje přeskupení sil na vaječném trhu. Babišův holding Agrofert hledá kupce pro svůj vaječný byznys

Celý článek
0

Nový trend. Evropané chtějí umělé maso

Stále více lidí se ve Francii a v Německu odklání od tradičního masa a žádá ekologičtější varianty. Kromě rostlinných náhražek to je i produkce masa z kmenových buněk.

Stále více lidí se ve Francii a v Německu odklání od tradičního masa a žádá ekologičtější varianty. Kromě rostlinných náhražek to je i produkce masa z kmenových buněk.

Celý článek
0