Vyšlo mrazivé rozšíření pro DayZ. Populární hra má i vlastní trenýrky a sběratelský box

Hráči zombie survival akce DayZ se dočkali nového herního rozšíření Frostline. Těšit se mohou na více než 80 kilometrů rozlehlé divočiny plné sněhu a nebezpečí. Největší fanoušci mohou novinku oslavit stylově – v nových trenýrkách a se sběratelským boxem nadupaným obsahem.

Vyšlo mrazivé rozšíření pro DayZ. Populární hra má i vlastní trenýrky a sběratelský box
Nová mapa láká k objevům skrytých tajemství. Ne každá výprava však musí skončit šťastně. Svět DayZ je totiž stejně nebezpečný, jako krásný. | foto Bohemia Interactive (publikováno se svolením)

Na trhu není mnoho atmosférických her jako DayZ. Tato survival akce se zombiemi překvapila spoustu hráčů nesmlouvavými mechanikami a kooperací s dalšími přeživšími, kdy někteří jsou ochotní vám pomoci... zatímco jiní vás nemilosrdně popraví. Zajímavá kombinace hry na přežití, zombie tematiky a ohromného množství obsahu baví, či frustruje miliony hráčů po celém světě. Společné mají to, že jakmile hře jednou podlehnete, kvůli dechberoucí atmosféře a unikátnosti herního prostředí ji opouštíte jen těžko.

Nyní pro už tak rozsáhlou hru vyšlo rozšíření Frostline, které herní zážitek ještě více zintenzivní. Těšit se můžete na mapu o rozloze 80 kilometrů čtverečních. Zatímco dříve se většina akce odehrávala ve městech, tentokrát se vývojáři zaměřili na divočinu. Pokud jste si mysleli, že je těžké přežít v zastavěné oblasti, možná své hodnocení obtížnosti přehodnotíte, jakmile kromě zombií a jiných hráčů budete čelit i samotné matce přírodě.

„Rozšíření DayZ Frostline je o boji s chladem. Jeho nejdůležitější částí je ale třetí oficiální mapa zvaná Sakhal,“ píší vývojáři ve zprávě o novém obsahovém updatu. Sakhal je zamrzlé vulkanické souostroví ležící na Dálném východě. Se svými větrnými vrcholky, zasněženými lesy, chaotickými osadami, rozlehlými ledovými poli a masivní námořní základnou podle tvůrců otestuje hranice schopností přežití současných i nových hráčů.

Zatímco ve městech se hráči často zaměřovali na hledání ukrytého či zapomenutého jídla, v divočině jsou takové skrýše vzácností. Potravu tak budete získávat zejména prostřednictvím lovu, na který se autoři rozšíření zaměřili. „Vzhledem k nedostatku jídla se mnoho hráčů uchýlí k lovu. Chtěli jsme zajistit, aby tato část hry působila výjimečně, a proto představujeme tři nová zvířata k lovu a dvě nové ryby, které se pokusíte chytit,“ uvádějí tvůrci z Bohemia Interactive.

Rozšíření je již dostupné na PC, PlayStation a Xbox za přibližně 700 korun.

Hráči DayZ si mohou pořídit i limitovanou sadu trenýrek.
Trenýrkárna.cz

Největší fanoušci pak mohou nový update oslavit i jinak než virtuálně. E-shop Trenýrkárna představil tematické trenýrky, které navrhnul ve spolupráci se studiem Bohemia Interactive. Decentní černé spodní prádlo zdobí ikonické logo DayZ. „Videohra DayZ si získala řadu příznivců po celém světě, proto není divu, že si fanoušci vyžádali i reklamní předměty s touto tematikou. Nenabídneme sice hry, ale pohodlné pánské boxerky rozhodně ano. Ať už se nositel chce stát králem každého fanouškovského srazu, nebo jen hledá pohodlné prádlo, tyto kousky by měl rozhodně vyzkoušet,“ informovala mediální zastoupení e-shopu.

Speciální sběratelský box je naplněný spoustou užitečných věcí.
store.bistudio.com

A aby toho pro komunitu hráčů nebylo málo, v prodeji je již i limitovaný sběratelský box nabitý merch předměty. DayZ This Is Your Story Ammo Box Collectors Edition obsahuje odolný hrneček, vodotěsné pouzdro na telefon, tištěnou mapu oblastí Livonia a Chernarus, nášivku, šňůrku na klíče, podtácky, podložku pod myš a tajné překvapení. To vše ve zpevněném boxu, který ozdobí poličku každého fanouška. Box je k dostání na Alze.