V globální startupové soutěži zabodovali Češi i Slováci. Cenu si odnáší Fumbi a Soulmates Ventures

Vizí Global Startup Awards je najít a podpořit jedno procento nejlepších startupových příběhů z celého světa.

V globální startupové soutěži zabodovali Češi i Slováci. Cenu si odnáší Fumbi a Soulmates Ventures
Boris Haško, jeden ze zakladatelů Fumbi | foto: Fumbi

Pro slovenský startup jde o historický úspěch. Krypto-investiční platforma Fumbi ovládla kategorii People’s Choice v jedné z největších startupových soutěží na světě. Do finále Global Startup Awards se probojovala díky vítězství v regionálním středo- a východevropském kole. V rámci něho získala nejvíc hlasů veřejnosti.

„Získání této ceny je pro nás obrovským zadostiučiněním. Pro krypto komunitu to navíc znamená, že jsme na prahu něčeho výjimečného – kryptoměny se stávají stále více součástí každodenního života a investování,“ uvedl Juraj Forgács, šéf a zakladatel Fumbi. 

Fumbi má již více než 140 tisíc registrovaných uživatelů, čímž se v počtu klientů vyrovná menší bance. Společnost se snaží zjednodušit investiční proces a eliminuje potřebu vlastních kryptoměnových peněženek. Má také vlastní Fumbi Akademii, kde své uživatele vzdělává o kryptoměnách i fungování blockchainu.

„Naší vizí je zpřístupnit kryptoměny každému. Úspěch na Global Startup Awards je jasným signálem, že trh kryptoměn je na vzestupu a naše práce má skutečný význam. Věříme, že spolu s naší komunitou můžeme změnit způsob, jakým lidé investují a vnímají kryptoměny,“ doplnil další ze zakladatelů Fumbi Boris Haško.

Vizí Global Startup Awards je najít a podpořit jedno procento nejlepších startupových příběhů z celého světa. Letos se soutěž konala 25. září v tureckém Istanbulu. Kromě Slováků se z ceny těšili i Češi – konkrétně fond Soulmate Ventures, který získal cenu v kategorii Venture Capital of the Year. Do soutěže se každý rok hlásí 3000 až 5000 startupů, fondů a dalších.