Sbírka školních pomůcek usnadní život 20 tisícům chudých dětí. Zapojit se můžete snadno

Ulehčit a zkvalitnit vzdělávání dětí z málo majetných rodin je cílem sbírky „Školákům od srdce“. Organizátoři si přejí získat celkem 200 tisíc školních potřeb, které budou rozdány dětem na začátku zářijové výuky.

Sbírka školních pomůcek usnadní život 20 tisícům chudých dětí. Zapojit se můžete snadno
Pomůcky pomohou dětem z chudých rodin připravit se na začátek školního roku. | Shutterstock.com

Diakonie Českobratrské církve evangelické organizuje již třetí ročník sbírky „Školákům od srdce“, jejímž cílem je podpořit děti z rodin ohrožených chudobou. Od soboty 31. srpna 2024 bude mít každý možnost přispět darováním školních pomůcek, které následně pomohou dvaceti tisícům chudých školáků a školaček. Kampaň podporují partneři, mezi nimiž jsou TV Nova, obchody Tesco a prodejny T-Mobile.

Školní pomůcky mohou lidé darovat ve všech 103 prodejnách T-Mobile od 31. srpna do 8. září. Dále také ve vybraných hypermarketech Tesco 31. srpna a 1. září od 10 do 18 hodin. Konkrétní seznam míst pro sběr lze najít na webových stránkách projektu skolakumodsrdce.cz.

Novinkou letošního ročníku je možnost darovat školní pomůcky také online, a to prostřednictvím předvybraných balíčků na internetovém obchodě iTesco, nebo přispět finančním darem přes QR kód. Tato možnost je k dispozici do 8. září. Distribuci vybraných pomůcek mezi potřebné děti zajistí 120 zapojených organizací z celé republiky.

Vysbírané školní pomůcky poputují k chudým rodinám.
Jakub Joachim, Diakonie ČCE

Pro ty, kteří se nemohou dostavit na sběrná místa v prvních zářijových dnech, nabízí webová stránka projektu možnost přispět finančně na podporu doučování a vzdělávacích aktivit pro znevýhodněné děti.

„V loňském roce sbírka podpořila 13 tisíc školáků, kterým bylo předáno 103 495 školních pomůcek. Letos je cílem podpořit až 20 tisíc dětí a získat 200 tisíc potřeb. Chceme podpořit děti z rodin, pro které je nákup školních pomůcek finančně velmi náročný. Předchozí ročníky ukázaly, že v naší zemi je mnoho lidí, kteří si tuto situaci uvědomují a jsou ochotni přispět,“ uvedl Dalibor Hála, mluvčí Diakonie ČCE.