Německo zabavilo téměř 28 milionů dolarů v hotovosti při razii na kryptoměnové bankomaty

Německé úřady v rámci celonárodní operace zabavily téměř 25 milionů eur, což je zhruba 28 milionů dolarů v hotovosti, při razii na nelegální kryptoměnové bankomaty, uvedl finanční regulátor BaFin.

Německo zabavilo téměř 28 milionů dolarů v hotovosti při razii na kryptoměnové bankomaty
Německo zabavilo téměř 28 milionů dolarů v hotovosti při razii na kryptoměnové bankomaty | https://chatgpt.com/ - vytvořeno v Dall-e 2

Podle zprávy agentury Reuters z 20. srpna 2024 úřady zabavily celkem 13 přístrojů, které fungovaly bez potřebných povolení a představovaly riziko pro praní špinavých peněz. Tyto bankomaty byly využívány k obchodování s bitcoinem a dalšími kryptoměnami a byly rozmístěny na různých místech po celém Německu.

BaFin ve svém prohlášení uvedl, že akce proběhla ve spolupráci s orgány činnými v trestním řízení a Německou centrální bankou (Bundesbank). Cílem operace bylo potlačit nelegální aktivity spojené s kryptoměnovými bankomaty a zabránit jejich zneužití pro praní špinavých peněz.

Kryptoměny v posledních letech zažívají obrovský růst a stále více lidí je využívá k platbám a investicím. Německé úřady však varují, že některé kryptoměnové operace mohou být spojeny s nelegálními aktivitami, jako je daňové úniky nebo financování trestné činnosti. Proto se zaměřují na posílení dohledu a regulace tohoto sektoru.

Zabavení téměř 28 milionů dolarů v hotovosti naznačuje, že nelegální aktivity spojené s kryptoměnovými bankomaty mohou dosahovat značných rozměrů. Akce německých úřadů je tak velkým krokem v boji proti zneužívání kryptoměn pro praní špinavých peněz a další trestnou činnost.