Chytré brýle Meta Ray-Ban získaly novou funkci pro handsfree sdílení fotografií

Společnost Meta aktualizovala své chytré brýle Ray-Ban o novou funkci hands-free. Uživatelé tak nyní mohou například sdílet obrázek, který pomocí brýlí pořídí, přímo do svého příběhu na Instagramu, aniž by museli brát do ruky telefon.

Chytré brýle Meta Ray-Ban získaly novou funkci pro handsfree sdílení fotografií
Brýle Meta Ray-Ban mají nové funkce | Foto: Meta

Po pořízení fotografie pomocí chytrých brýlí stačí jen v angličtině říci „Ahoj Meta, sdílej mou poslední fotografii na Instagram“, případně nejdříve říci „Ahoj Meta, pošli fotku na Instagram“ a v daném okamžiku snímek pořídit. Kromě této funkce také brýle získávají hands-free integraci s aplikací Amazon Music a meditační aplikací Calm. Uživatelé tak mohou nechat ruce v kapsách a jen hlasem spustit stream či aplikaci Calm.  

Kromě toho společnost Meta rozšiřuje počet stylů dostupných v 15 zemích, včetně USA, Kanady, Austrálie a části Evropy. Rozšíření zahrnuje styl Skyler v lesklé křídově šedé barvě se skořicově růžovými čočkami, dále Skyler v lesklé černé barvě s modrými čočkami a Headliner Low Bridge Fit v lesklé černé barvě s čočkami Polar G15.  

Podle TechCrunch přichází uvedení nových funkcí měsíc poté, co se chytré brýle dočkaly vylepšení v podobě umělé inteligence. Společnost do nich zavedla multimodální umělou inteligenci, která uživatelům umožňuje klást otázky týkající se toho, co vidí. „Pokud například vidíte nabídku ve francouzštině, chytré brýle by vám mohly pomocí vestavěné kamery a umělé inteligence Meta text přeložit,“ píše se na webu.