Středověké MMA: Když se minulost střetne s moderním bojovým sportem

Lidé po celém světě objevují nový fascinující bojový sport – Armored MMA. Tato unikátní disciplína kombinuje prvky šermu, juda, Muay Thai a dalších bojových umění. Co ji činí zvláštní, je skutečnost, že zápasníci bojují v plném ocelovém brnění a používají otupené meče a kopí.

Středověké MMA: Když se minulost střetne s moderním bojovým sportem
Středověké MMA: Když se minulost střetne s moderním bojovým sportem | https://www.armoredmma.com/

Oficiálně známý jako HMB (Historical Medieval Battle), tento sport vznikl v roce 1995 ve východní Evropě a od té doby se rozšířil do celého světa. I když existuje téměř 30 let, pro mnohé je to stále novinka.

Armored MMA si získává tisíce fanoušků a vzbuzuje různé reakce. Někteří jej vnímají jako vzrušující alternativu k UFC, zatímco jiní jej považují za bizarní. Zápasy lze sledovat naživo na turnajích nebo prostřednictvím YouTube kanálů.

Armored MMA

Podle oficiálních stránek sportu je k úspěchu v Armored MMA potřeba pravidelný trénink, trpělivost a odhodlání učit se nové dovednosti. Klíčovým faktorem je také pokora a schopnost naslouchat.

I když jsou zbraně upraveny pro větší bezpečnost, zůstává Armored MMA náročným kontaktním sportem. To vede k diskusím o bezpečnosti a historické autenticitě této disciplíny.

V listopadu se například chystá velký turnaj v Nashvillu, který slibuje přilákat další vlnu nových fanoušků. Popularita Armored MMA roste a spolu s ní i debaty o hranicích sportovního zápolení.