Clash of the Stars se hroutí: Fortuna a Prima odcházejí po homofobním skandálu

Organizace Clash of the Stars, známá svými kontroverzními zápasy celebrit, se ocitla v hluboké krizi po nedávné tiskové konferenci. Sázková kancelář Fortuna, dosud největší sponzor organizace, oznámila ukončení spolupráce po dvou a půl letech.

Clash of the Stars se hroutí: Fortuna a Prima odcházejí po homofobním skandálu
promotér Tomáš Lynh Le Sy a moderátor Jakub Jíra na tiskové konferenci Clash of the Stars | foto: Youtube Clash of the Stars

Důvodem tohoto rozhodnutí jsou především homofobní výroky účastníka Samira Marginy na pondělní tiskové konferenci. Margina se několik minut vulgárně vyjadřoval o homosexuálech a vyhrožoval jim, aniž by organizátoři zasáhli.

Marek Janoušek, manažer sponzoringu Fortuny, uvedl: "Aktuální události musíme rezolutně odmítnout. Vnímáme, že směřování organizace se s našimi vlastními hodnotami neslučuje." Fortuna se již nezúčastní akce plánované na 7. září.

Kromě Fortuny se od Clash of the Stars distancovala i mediální skupina Prima. Stanice Prima COOL původně plánovala úzkou spolupráci s organizací, ale ve středu od těchto plánů upustila. "Skupina Prima se plně distancuje od kontroverzního průběhu tiskové konference Clash of the Stars a od výroků některých účastníků," uvedli zástupci Primy.