Starbucks čelí další žalobě: Tentokrát kvůli rtěnkám s kávou

Americká společnost Starbucks, známý řetězec kaváren, se opět ocitla v právních potížích. Tentokrát ji žaluje firma Balmuccino, která tvrdí, že Starbucks ukradl jejich koncept rtěnek a lesků na rty s kávovou příchutí.

Starbucks čelí další žalobě: Tentokrát kvůli rtěnkám s kávou
Starbucks čelí další žalobě: Tentokrát kvůli rtěnkám s kávou | https://chatgpt.com/ - vytvořeno v Dall-e 2

Žaloba byla podána v pátek u federálního soudu na Manhattanu. Jde již o třetí pokus Balmuccina domoci se svých práv, poté co byly dvě předchozí žaloby zamítnuty z procedurálních důvodů.

Podle žaloby Balmuccino začalo vyvíjet balzámy na rty s kávovou příchutí v roce 2016. V říjnu 2018 pak mělo dojít k setkání v kanceláři Starbucks v New Yorku, kde Balmuccino představilo své prototypy a sdílelo důvěrné informace. Toto setkání údajně zprostředkoval televizní lékař Mehmet Oz, jehož švagrová je jednou z vedoucích osobností Balmuccina.

Balmuccino tvrdí, že Starbucks následně v dubnu 2019 uvedl na trh vlastní produkt "S'mores Frappuccino Sip Kit", který obsahoval rtěnky a lesky na rty ve čtyřech odstínech inspirovaných kávovými nápoji. Toto považuje Balmuccino za krádež svého konceptu.

Žalující společnost nyní požaduje blíže nespecifikované odškodné. Starbucks se k situaci zatím nevyjádřil.

Případ je veden pod označením Balmuccino LLC v. Starbucks Corp u federálního soudu USA v jižním okrese New York.