Rockaway Capital a MTX Group představují nový investiční holding RockawayQ zaměřený na digitální transformace

Investiční skupina Rockaway Capital, vedená Jakubem Havrlantem, a MTX Group, pod vedením Petra Otavy, oznámily vznik nového investičního holdingu RockawayQ. Tento krok je odpovědí na rostoucí poptávku po moderních digitálních nástrojích, které firmám pomohou růst a udržet si konkurenceschopnost v době rychlých technologických změn. RockawayQ se zaměří na digitální transformaci tradičních společností prostřednictvím pokročilých technologií, včetně umělé inteligence (AI).

Rockaway Capital a MTX Group představují nový investiční holding RockawayQ zaměřený na digitální transformace
Jakub Havrlant z Rockaway Capita | www.rockawaycapital.com

Vývoj umělé inteligence a dalších digitálních technologií zažívá prudký růst, což umožňuje firmám dosahovat rychlejších a efektivnějších výsledků při nižších provozních nákladech. Zákazníci očekávají stále více personalizované služby, což klade vysoké nároky na tradiční firmy. Ty musí rychle adoptovat moderní digitální nástroje, aby si udržely své místo na trhu. RockawayQ jako aktivní investor poskytne nejen finanční podporu, ale i strategické poradenství a implementaci technologických řešení.

„Spuštění RockawayQ je v souladu s naší tradicí stát v čele technologického vývoje. Vnímáme potřebu zavedených společností integrovat AI technologie pro zvýšení konkurenceschopnosti. RockawayQ přesahuje roli typického investora díky našim výsledkům v oblasti technologií a plánované výstavbě datové infrastruktury pro naše portfoliové společnosti,“ uvedl Dušan Zábrodský, investiční partner Rockaway Capital.

David Bečvář, Chief Strategy Officer MTX Group, dodává: „Spolupráce s RockawayQ nám umožní využít nástroje AI při řízení průmyslových firem. Pracujeme na zvýšení efektivity našich výrobních linek a dosavadní výsledky ukazují, že zásadního zlepšení lze dosáhnout nejen náhradou staré technologie.“

RockawayQ se zaměří na etablované B2B společnosti s loajální zákaznickou základnou a růstovým potenciálem. Spolupráce s MTX Group navíc přinese příležitosti i v průmyslovém sektoru. Holding bude flexibilní z hlediska financování, a to jak při primárních, tak sekundárních transakcích, včetně možnosti kompletního odkupu.