Havrlant kupuje prostějovského výrobce vojenských rušiček URC Systems

Do portfolia Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta patří Invia Group, Euromedia Group nebo start-up Productboard. Společnost URC Systems se věnuje výzkumu, vývoji a výrobě obranných systémů, především pak rušiček.

Havrlant kupuje prostějovského výrobce vojenských rušiček URC Systems
modulární taktický rušič komunikačních systémů STAR COM vyráběný společností URC Systems | URC Systems

Skupina Rockaway Capital kupuje prostřednictvím společnosti Piombino Group prostějovskou firmu URC Systems, která se zabývá vývojem obranných systémů. Jejich spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na internetových stránkách. Transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, rozhodnutí tak vydá do 20 dnů.

"K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází v oblasti obranného průmyslu, zejména v oblasti vývoje, výroby a servisu prostředků elektronického průzkumu a rádiového ochranného a komunikačního rušení. Rozhodnutí ve výše uvedené věci dosud nebylo vydáno," uvedl úřad.

Na spojení upozornil také deník e15. Společnost Piombino Group byla založena v dubnu roku 2022, podle evidence skutečných majitelů ji vlastní Jakub Havrlant. ÚOHS uvedl, že je Piombino Group součástí téhož podnikatelského uskupení jako Rockaway Group. Účetní uzávěrky v obchodním rejstříku firma nezveřejňuje.

Do portfolia Rockaway Capital patří například Invia Group, Euromedia Group nebo start-up Productboard. Má za sebou i několik prodejů, jako například Mall Group polské společnosti Allegro. Prostřednictvím Rockaway Ventures investuje do digitálních startupů.

URC Systems byla založena v roce 1998 a podle svých internetových stránek se věnuje výzkumu, vývoji, výrobě a servisu softwarových i hardwarových produktů jako jsou například průzkumně rušící systémy nebo systémy rádiového rušení.

Podle výroční zprávy za hospodářský rok končící v červnu 2023 měla firma 120 zaměstnanců, vykázala čistý obrat 732 milionů korun a hospodaření zakončila se ziskem 159 milionů korun. Podle evidence skutečných majitelů vlastní URC Systems Milan Janíček a Robert Prokop.