Výrobce chytrých prstenů Oura získává startup Veri zaměřený na metabolické zdraví

Společnost Oura, výrobce zdravotnického hardwaru, oznámila akvizici helsinského startupu Veri. Akvizice přichází v době, kdy se na trhu stále více prosazují volně prodejné meřiče glukózy od firem Dexcom a Abbott Laboratories.

Výrobce chytrých prstenů Oura získává startup Veri zaměřený na metabolické zdraví
prsten Oura vypadá jako normální prsten, ale poskytuje detailní vhled do funkcí lidského těla | se svolením www.ouraring.com

Veri se specializuje na sledování metabolického zdraví, konkrétně na monitorování hladiny krevního cukru. Podle výkonného ředitele Oury, Toma Halea, má 97 % uživatelů velký zájem o to, jak výživa ovlivňuje jejich zdraví. Zajímavým zjištěním je, že 13 % dotázaných již používalo kontinuální monitor glukózy ještě před zvýšenou dostupností těchto zařízení.

Hale neuvedl přesné plány ohledně integrace platformy Veri do nabídky Oury, pouze sdělil, že se stane součástí jejich zdravotního portfolia. Značka a platforma Veri zaniknou do konce roku 2024. Není jasné, zda současní uživatelé Veri budou muset pro další využívání služeb zakoupit prsten Oura.

Oura plánuje udržet co nejvíce zaměstnanců Veri, pokud to bude dávat smysl v rámci struktury společnosti. Hale rovněž uvedl, že přímá integrace kontinuálního monitorování glukózy do prstenu Oura je v tuto chvíli spíše vzdálená možnost.

Finanční detaily akvizice nebyly zveřejněny. Podle zprávy FCC se však očekává brzké uvedení nového modelu Oura Ring 4 na trh.