OpenAI spustí pokročilý hlasový režim pro ChatGPT-4o

Společnost OpenAI oznámila, že pro malou skupinu platících uživatelů začne postupně zavádět pokročilý hlasový režim v rámci nejvýkonnějšího chatbota ChatGPT-4o. Na podzim by pak měl být tento hlasový režim dostupný pro všechny uživatele v placeném programu Plus.

OpenAI spustí pokročilý hlasový režim pro ChatGPT-4o
OpenAI zavede pokročilý hlasový režim v rámci nejvýkonnějšího chatbota ChatGPT-4o | Foto: Shutterstock

OpenAI původně plánovala, že pokročilý hlasový režim začne zavádět už v červnu. Nakonec ale podle webu CNN uvedla, že potřebuje ještě jeden měsíc, aby otestovala bezpečnost nástroje a zajistila, že jej budou moci používat miliony lidí a že bude stále reagovat v reálném čase. Tedy aby v rámci kvality dosáhla optimální laťky pro spuštění.

Vývojáři v posledních měsících testovali hlasové schopnosti modelu umělé inteligence s více než sto testery, kteří dohromady hovoří celkem 45 různými jazyky a zastupují 29 různých zeměpisných oblastí. Jejich prací bylo pokusit se odhalit všechny potenciální slabiny.  

CNN také informuje, že hlasový režim nebude moci používat žádné jiné hlasy nad rámec čtyř přednastavených možností, které OpenAI vytvořila ve spolupráci s profesionálními herci. Cílem tohoto opatření je snaha zabránit napodobování. Uživatelé tak nebudou mít přístup například k hlasu, který zněl jako Scarlett Johanssonová. Kromě toho bude bude také blokovat některé požadavky, které by měly generovat hudbu nebo jiné zvuky chráněné autorskými právy. A nástroj bude mít také stejné ochrany jako textový režim ChatGPT, aby se zabránilo generování nelegálního nebo škodlivého obsahu. 

Spuštění pokročilého hlasového režimu ChatGPT přichází poté, co společnost OpenAI minulý týden oznámila, že testuje vyhledávač využívající její technologii umělé inteligence, a pokračuje tak v rozšiřování svého portfolia nástrojů AI zaměřených na spotřebitele.