Minecraft ožívá: První pohled na bizarní, ale návykovou filmovou adaptaci

Fanoušci populární hry Minecraft se konečně dočkali prvního pohledu na chystanou filmovou adaptaci. Warner Bros. Pictures zveřejnilo úvodní trailer, který představuje nečekanou kombinaci živých herců a počítačem generované grafiky inspirované typickým kostičkovým designem hry.

Minecraft ožívá: První pohled na bizarní, ale návykovou filmovou adaptaci
Minecraft ožívá: První pohled na bizarní, ale návykovou filmovou adaptaci | koláž Hrot24.cz/Berenika Slánská - zdroj Shutterstock.com

Film, který má premiéru 4. dubna 2025, režíruje Jared Hess, známý díky komediím jako Napoleon Dynamite. V hlavních rolích se představí Jack Black jako ikonická postava Steve, Jason Momoa, Emma Myers, Danielle Brooks, Sebastian Eugene Hansen a Jennifer Coolidge.

Trailer nabízí divákům první ochutnávku toho, jak bude vypadat realistické ztvárnění kostičkového světa Minecraftu. Zatímco někteří diváci mohou považovat vizuální styl za znepokojující, zdá se, že si film zachovává hravého ducha předlohy. Jack Black v ukázce s nadšením prohlašuje: "Jsem Steve!", což vyvolává pobavené reakce jeho spoluhráčů.

trailer k filmu Minecraft

Snímek slibuje akční scény plné dobrodružství, kde se hrdinové setkávají s charakteristickými nepřáteli ze hry, jako jsou piglins a creepeři. Danielle Brooks v rozhovoru naznačila, že diváci se mohou těšit na kaskadérské kousky a akční sekvence, přičemž Jack Black údajně předvádí i létající scény.

Minecraft, který debutoval v roce 2011, se stal jednou z nejprodávanějších videoher všech dob s působivými 140 miliony aktivních hráčů měsíčně. Film tak má potenciál oslovit obrovské publikum fanoušků této kreativní sandboxové hry.

S ohledem na nedávné úspěchy jiných adaptací videoher, jako jsou filmy Super Mario Bros. nebo série Sonic the Hedgehog, jsou očekávání od Minecraftu vysoká. Zda se filmu podaří uspět u kritiky i diváků, se dozvíme až příští rok na jaře.

Kromě celovečerního filmu se fanoušci mohou těšit i na chystaný animovaný seriál od Netflixu, což jen potvrzuje, že svět Minecraftu si razí cestu na obrazovky ve velkém stylu.