Změna kurzu: Zuckerberg přiznává chybu a slibuje nový přístup

Mark Zuckerberg, zakladatel a předseda společnosti Meta, nedávno odhalil, co považuje za jednu z největších chyb své kariéry. Překvapivě nejde o technický nebo obchodní přešlap, ale o přístup k politickým otázkám spojeným s jeho platformami.

Změna kurzu: Zuckerberg přiznává chybu a slibuje nový přístup
Změna kurzu: Zuckerberg přiznává chybu a slibuje nový přístup | Shutterstock.com

Zuckerberg, který vytvořil Facebook během studií na Harvardu, se stal jedním z nejúspěšnějších podnikatelů na světě. I přesto přiznává, že v minulosti udělal několik významných chyb. Během rozhovoru v Chase Center s hostiteli podcastu Acquired uvedl, že lituje způsobu, jakým Facebook reagoval na některá obvinění a kritiku.

„Přijali jsme názory jiných lidí na věci, za které tvrdili, že Facebook nese odpovědnost, i když jsem si nemyslel, že tomu tak skutečně je,“ řekl Zuckerberg. Dodal, že tento přístup vedl k tomu, že lidé začali obviňovat sociální média a technologický průmysl za problémy ve společnosti.

Zuckerberg nyní hodnotí tento postoj jako „20letou chybu“ a domnívá se, že Facebook měl být jasnější v tom, za co je skutečně zodpovědný. „Měli jsme být pevnější a jednoznačnější ohledně toho, co považujeme za naši odpovědnost, a co ne,“ uzavřel.

Toto přiznání přichází v době, kdy Meta čelí různým kontroverzím, od problémů s ochranou soukromí po kritiku kvůli nedostatečné ochraně dětí na svých platformách.