Postavil si kopii Bílého domu na špičce mrakodrapu, aby v ní bydlel. Pak ale musel prchnout

Indický miliardář dosáhl nových výšin extravagance, do svého „domečku“ se ale možná nikdy nepodívá.

Postavil si kopii Bílého domu na špičce mrakodrapu, aby v ní bydlel. Pak ale musel prchnout
Vila na vrcholu mrakodrapu Kingfisher Towers | reprofoto Youtube Luxury Buzz

Říkají mu Král dobré pohody. To kvůli jeho extravaganci a zálibě v opulentních večírcích. Indický byznysmen Vidžaj Mallya je všechno, jen ne nudný patron. Spoluvlastnil tým formule 1 Force India a na střeše mrakodrapu v Bengalúru si postavil „nebeský palác“, který ne náhodou odkazuje k sídlu nejmocnějšího politika planety. Jenže pak se všechno zvrtlo. A Mallya v tom není tak úplně nevinně.

Jeho pověstné luxusní bydlení na dosah samotných nebes vtipně glosuje Business Insider. „Magnáti a obchodníci jsou známí svými extravagantními a často výstředními volbami bydlení. Ale jeden kontroverzní podnikatel posunul luxusní sídla do nových výšin – 122 metrů vysoko, abychom byli přesní,“ píše ekonomický server.

A pokračuje v popisu: „Toto nebeské sídlo, které se nachází na vrcholu 33patrového luxusního bytového komplexu v indickém Bengalúru, má rozlohu více než čtyři tisíce čtverečních metrů se dvěma patry, přistávací plochou pro vrtulníky, svěžími zahradami, nekonečným bazénem a 360stupňovou vyhlídkovou terasou.“

Vila na vrcholu Kingfisher tower

Mallya si podobnou výstřednost mohl dovolit. Mrakodrap Kingfisher Towers v době budování svého skromného „domečku“ spoluvlastnil. Věž stojí na 4,5akrové parcele, kde dříve stál Mallyův rodný dům.

Jenže indický boháč se do svého sídla, které se ne náhodou podobá Bílému domu, možná nikdy v životě nepodívá. V březnu 2016 uprchl z Indie poté, co nesplácel dluhy ve výši více než miliardy dolarů a čelí obvinění z podvodu. Útočiště našel ve Velké Británii.

Indie učinila řadu pokusů o vydání miliardáře, který zbohatl v obchodu s alkoholickými nápoji pod populární značkou piva Kingfisher. Zatím jsou ale tyto snahy marné.