Rupert Murdoch se popáté oženil. Vzal si někdejší tchyni miliardáře Abramoviče

Mediální magnát Rupert Murdoch (93) další svatbou překvapil svět. V sobotu se na slavnostním obřadu ve svém kalifornském vinařství v Bel Air oženil s Jelenou Žukovovou (67), penzionovanou ruskou molekulární bioložkou.

Rupert Murdoch se popáté oženil. Vzal si někdejší tchyni miliardáře Abramoviče
93 let a čtyři předchozí manželství? Ruperta Murdocha ani tohle nezastaví, když se chce ženit popáté | Hrot24, vygenerováno v Midjourney

Americký miliardář Murdoch a jeho nová partnerka Žukovová oznámili své zasnoubení v březnu a nyní zpečetili svůj svazek manželským slibem. Korporace News Corp. zveřejnila fotografie šťastného novomanželského páru. O Murdochově vztahu se Žukovovou se spekulovalo od té doby, co magnát loni v dubnu překvapivě odvolal své zásnuby s modelkou a bývalou policejní kaplankou Ann Lesley Smithovou. 

Pro Murdocha jde již o páté manželství, připomíná britský list The Guardian. Naposledy byl ženatý s modelkou a herečkou Jerry Hallovou v letech 2016 až 2022. Jeho současná manželka byla dříve vdaná za ruského miliardářského investora do energetiky a politika Alexandra Žukova. Jejich dcera Daša byla manželkou oligarchy Romana Abramoviče, bývalého vlastníka fotbalového klubu Chelsea.

Loni na podzim Murdoch odstoupil z čela správních rad svých společností Fox Corp a News Corp. Ukončil tak zhruba sedmdesátiletou kariéru, během které vybudoval mediální impérium sahající od Austrálie po Spojené státy. Patří do něj mimo jiné americká televizní síť Fox, britský list The Times, britský bulvární deník The Sun či americký finanční list The Wall Street Journal (WSJ).