Chudí jedí odpad? Potravinářské firmy pod lupou!
Podle nejnovější zprávy organizace Access to Nutrition Initiative (ATNI) největší globální výrobci potravin a nápojů systematicky nabízejí méně zdravé produkty v zemích s nižšími příjmy než v ekonomikách na vyšší úrovni. Tato nerovnost byla odhalena prostřednictvím rozsáhlé studie hodnotící portfolio 30 významných společností, jako jsou Nestlé, PepsiCo a Unilever. Studie analyzovala kvalitu produktů na základě nutričních ukazatelů, jako je obsah cukru, soli, tuku a dalších klíčových živin, a porovnávala různé geografické trhy.
Podle nejnovější zprávy organizace Access to Nutrition Initiative (ATNI) největší globální výrobci potravin a nápojů systematicky nabízejí méně zdravé produkty v zemích s nižšími příjmy než v ekonomikách na vyšší úrovni. Tato nerovnost byla odhalena prostřednictvím rozsáhlé studie hodnotící portfolio 30 významných společností, jako jsou Nestlé, PepsiCo a Unilever. Studie analyzovala kvalitu produktů na základě nutričních ukazatelů, jako je obsah cukru, soli, tuku a dalších klíčových živin, a porovnávala různé geografické trhy.