Volvo couvá od zásuvky. Automobilka zahazuje plány na plně elektrickou budoucnost

V reakci na zpomalující poptávku po elektromobilech, nedostatek cenově dostupných modelů a obchodní napětí mezi Evropou a Čínou oznámila automobilka, že i po roce 2030 bude nadále nabízet hybridní modely.

V reakci na zpomalující poptávku po elektromobilech, nedostatek cenově dostupných modelů a obchodní napětí mezi Evropou a Čínou oznámila automobilka, že i po roce 2030 bude nadále nabízet hybridní modely.

Celý článek
0

Mladí lidé nevěří ve vlastní bydlení. „Nezadlužíme se na celý život“

Stále více mladých lidí považuje vlastnictví bydlení za méně důležité a preferuje jiné formy ubytování. Hypotéky a náklady spojené s vlastním bytem či domem je odrazují. „Takový závazek nám za to ani nestojí,“ uvedli v průzkumu.

Stále více mladých lidí považuje vlastnictví bydlení za méně důležité a preferuje jiné formy ubytování. Hypotéky a náklady spojené s vlastním bytem či domem je odrazují. „Takový závazek nám za to ani nestojí,“ uvedli v průzkumu.

Celý článek
0

Raiffeisenbank se ocitla ve zlaté ruské pasti

Ruský soud zablokoval případný prodej Raiffeisen Bank International, ruské dceřiné firmy rakouské bankovní skupiny.

Ruský soud zablokoval případný prodej Raiffeisen Bank International, ruské dceřiné firmy rakouské bankovní skupiny.

Celý článek
0

Velká krokodýlí pizza expanze

Po roce a půl od otevření první pobočky plánuje Crocodille rozšíření svého konceptu pizzerií. Více než restaurací mají být fast foodem.

Velká krokodýlí pizza expanze
360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích | foto Crocodille

Bagetové impérium Petra Cichoně Crocodille se před časem pokusilo prorazit s novým pokrmem. První pizzerie nazvaná 360pizza na „Kulaťáku“ v pražských Dejvicích však úplně neplnila očekávání. Firma proto po roce a půl od otevření celý koncept překopala a nyní chce rychle otevřít další pobočky. 

„Byla to více restaurace, teď je to více fast food,“ nastiňuje základní změnu Jitka Remsová, marketingová manažerka sítě restaurací Bageterie Boulevard, která pod Crocodille rovněž spadá. 

Podle ní je pizzerií-restaurací na trhu spousta, v segmentu rychlého občerstvení proto vidí pro pizzu od Crocodille větší potenciál. Z menu tak například zmizelo víno, větší důraz je naopak kladen na rozvoz zákazníkům.

Na přelomu září a října otevře pobočka v Karlíně a brzy nato další v obchodním centru Nový Smíchov. Následovat by měly restaurace mimo hlavní město. Cílem je, jak říká Remsová, otevření zhruba čtyř pizzerií ročně. První pobočky bude společnost provozovat napřímo, u dalších je v plánu spolupráce s franšízanty.

360pizza funguje na bázi samoobslužných kiosků, kde si zákazník sestaví pizzu podle vlastních preferencí. Číslovka v názvu odkazuje na počet sekund, které by měl zákazník v ideálním případě na objednávku nejdéle čekat.

Crocodille podle posledních zveřejněných čísel za rok 2018 dosáhl tržeb ve výši 979 milionů korun, skončila však ve ztrátě 677 tisíc.