Tinderu klesá počet platících uživatelů, seznamka bude propouštět

Mateřská firma seznamovacího webu Tinder, společnost Match Group, zruší po celém světě šest procent pracovních míst. Ubývá totiž uživatelů ochotných platit za její nejpopulárnější aplikaci, informuje BBC.

Tinderu klesá počet platících uživatelů, seznamka bude propouštět
ilustrační foto | DenPhotos / Shutterstock.com

Match Group je gigant v oblasti seznamovacích aplikací. Vlastní také on-line seznamovací služby Hinge, Plenty of Fish a OKCupid.

Společnost uvedla, že snižování počtu pracovních míst bude z velké části vyplývat z ukončení provozu aplikace pro živé vysílání Hakuna. Funkci živého vysílání odstraní z některých seznamovacích aplikací, kde byla dostupná.

Match Group už několik čtvrtletí hlásí pokles počtu předplatitelů Tinderu. Přesto tato seznamovací aplikace populární i v Česku zůstává nejoblíbenější na světě. Poslední pokles byl navíc menší, než někteří investoři očekávali.

Tinder je stále více ohrožován konkurenčními seznamovacími aplikacemi, jako je například Bumble, která v minulém čtvrtletí zaznamenala nárůst počtu platících uživatelů.

"Přestože Match Group vlastní jedny z nejznámějších značek na trhu seznamovacích služeb, potýká se s velkou konkurencí," uvedl analytik společnosti AJ Bell Russ Mould. "Zdá se, že hlavním problémem je nedostatek inovací. Aktivisté na firmu tlačí, aby přišla s novými nápady, které by zvýšily počet uživatelů,“ domnívá se Mould.