Siemens Energy přijme 10 tisíc lidí kvůli obří investici do rozvodných sítí

V Evropě chce Siemens Energy přijmout nové zaměstnance v Německu, Británii, Rakousku, Chorvatsku a částečně i v Rumunsku.

Siemens Energy přijme 10 tisíc lidí kvůli obří investici do rozvodných sítí
Zhruba 40 procent nových pracovních míst Siemens Energy vytvoří v Evropě, zhruba po 20 procentech v USA a Indii a zbytek si rozdělí Latinská Amerika a další lokality v Asii | Hrot24, vygenerováno v Midjourney

Německá energetická společnost Siemens Energy plánuje v příštích šesti letech přijmout 10 tisíc nových zaměstnanců v souvislosti s investicí 1,2 miliardy eur (28,2 miliardy korun) do divize rozvodných elektrických sítí. Dnes o tom informovala agentura Reuters.

„V příštích 15 letech budeme svědky globálních investic do rozvodných sítí Grid Technologies, které se vyrovnají investicím za posledních 150 let,“ řekl Reuters šéf divize rozvodných sítí Tim Holt s tím, že firma se chce tohoto boomu účastnit.

Divize Grid Technologies vyčlenila zmíněných 1,2 miliardy eur na nové továrny a vyšší výrobní kapacity v USA, Evropě a Asii. Zhruba 40 procent nových pracovních míst Siemens Energy vytvoří v Evropě, zhruba po 20 procentech v USA a Indii a zbytek si rozdělí Latinská Amerika a další lokality v Asii, vyplývá z informací deníku Financial Times.

V Evropě chce Siemens Energy přijmout nové zaměstnance v Německu, Británii, Rakousku, Chorvatsku a částečně i v Rumunsku, sdělil agentuře Reuters mluvčí firmy.

Společnost se v posledním roce a půl potýkala s ekonomickými problémy divize větrných turbín Gamesa, které způsobily roční ztrátu 4,6 miliardy eur (108 miliard korun). V listopadu proto německá vláda ohlásila záchranný plán v hodnotě 15 miliard eur (352,4 miliardy korun).

Německá vláda z toho poskytla protizáruky na 7,5 miliardy eur. Opatření mělo společnosti pomoct ucházet se o nové zakázky i poté, co se její možnosti financování zúžily.