Místo slávy 35 let vězení. Aby se proslavila na TikToku, nakradla miliony

Žena v USA spáchala několik trestných činů, aby se stala slavnou influencerkou. Za nakradené miliony si platila kampaně na TikToku. Místo fanoušků ji však na síti vysledovala policie. Teď neúspěšné tiktokerce soud vyměřil trest vězení v délce 35 let.

Místo slávy 35 let vězení. Aby se proslavila na TikToku, nakradla miliony
Ani nakradené miliony nestačily k tomu, aby se z ženy stala populární tiktokerka. | koláž Hrot24.cz, Berenika Slánská

Stát se hvězdou sociálních sítí není jen tak. Texasanka Staci Blackmon se o to pokusila s podporou placených kampaní na TikToku, za které utratila přes milion dolarů. Následně se ale ukázalo, že si tyto peníze nakradla. Část financí pocházela z dědictví po zesnulém seniorovi, další část pak od jejího zaměstnavatele. Informoval o tom čtvrtý kanál televize Fox.

„Staci Blackmon se spřátelila s dědičkou po zemřelém seniorovi. Této osobě pomáhala zjistit, kde měl zesnulý všechny účty. Provázela dědičku celým procesem dědictví a zároveň ji okrádala,“ uvedla Lori Varnell ze státního zastupitelství. Následně Blackmon přes platební platformu PayPal poslala téměř 900 tisíc dolarů (přes 20 milionů korun) na sociální síť TikTok za placené zobrazení vytvořených videí.

Podle žalobců Blackmon používala peníze k tomu, aby dávala tipy influencerům na sociálních sítích během živých vysílání, v naději, že si tak vybuduje vlastní fanouškovskou základnu. Za tímto účelem si žena pronajala luxusní apartmán, vyrážela na nákladné dovolené a platila si nejlepší místa na sledovaných sportovních utkáních.

„Nekoupila žádná aktiva. Peníze nikam neuložila. Ve výsledku neměla nic, co by se dalo vrátit, nic, co by bylo srovnatelné s částkou, kterou ukradla,“ uvedli žalobci.

Dalších 400 tisíc dolarů (přes 9 milionů korun) prý snaživá tiktokerka zpronevěřila z firmy, která ji zaměstnávala.

Nakonec si vedení firmy všimlo výběrů vysokých částek, což vedlo k rozsáhlému vyšetřování. To odhalilo, že ke krádežím docházelo několik let. Blackmon byla obžalována v roce 2022 a nyní padl trest. Žena by měla jít na 35 let do vězení.

„Je nesmírně inteligentní. Má jen středoškolské vzdělání, ale to neodráží její inteligenci nebo schopnost skrývat peníze – v tom je opravdu dobrá,“ uvedlo státní zastupitelství.

Ve vězení zlodějka přijde nejen o svobodu, ale nebude moci ani využívat žádné sociální sítě. I z tohoto důvodu se chce proti rozsudku odvolat.