Říjnové číslo magazínu Hrot: Když domy rostou do oblak a architekti mění česká města

Nový tištěný Hrot nabízí pohled na inovace v architektuře a designu, které formují moderní česká města. V rozhovoru s Evou Le Peutrec, světově uznávanou architektkou, se dozvíte o tom, jaké to je stavět mrakodrapy v globální konkurenci. Jako vždy ale Hrot přináší i obsáhlé ekonomické analýzy, eseje, gastronomické typy a krásu, kterou můžete mít doma.

Říjnové číslo magazínu Hrot: Když domy rostou do oblak a architekti mění česká města
Obálka říjnového tištěného magazínu Hrot | foto Hrot

Češka Eva Le Peutrec staví po světě mrakodrapy a svými návrhy poráží ty od nejpřednějších světových studií. Jenže postavit mrakodrap není vše, je nutné ho zasadit do okolního prostředí, nebo mu vhodné okolí vytvořit, aby všechno společně hrálo, fungovalo i lahodilo. „V Kalifornii jsem pochopila, že se dá architektura dělat jinak, než jak jsem to do té doby znala z Evropy,“ říká v titulním rozhovoru nového čísla tištěného magazínu Hrot, který vychází už tuto středu 25. září a jehož roční předplatné získáte zde.

A právě architektuře a urbanismu je věnována podstatná část celého říjnového vydání. Jaké jsou hříchy stavitelů měst a jak naopak vypadají vize předních českých architektů a developerů? Začtěte se do inspirativního magazínu, který vás jako vždy obohatí, tentokrát o opravdový pohled z výšky, odkud je vidět víc, obloha je jasnější a i vzdálené horizonty se zdají blíž a dosažitelnější.

Říjnové vydání vychází už ve středu 25. září a v něm na vás čekají:

  • Rozhovor z obálky: Eva Le Peutrec staví mrakodrapy po celém světě. Jak se dokázala sama proti obrovské konkurenci prosadit? A proč hrál v jejím životě důležitou roli Paul Newman a film Skleněné peklo?
  • Ti, kdo mění česká města: Postavit kvalitně dům už nestačí. O tom, zda bude opravdu dobrý, rozhoduje i jeho okolí. Významní čeští architekti také řeknou, co do sebe musí zapadnout, aby se ve městě lépe žilo. Přidáme rozhovor s developerem Dušanem Kunovským – jak si šéf Central Group vysloužil stipendium od anglického krále?
  • Komentáře: Analytik a ekonom Miroslav Zámečník vysvětluje produktivitu v Česku – země se nachází uprostřed velké strukturální změny. Co dělat, abychom obstáli? Ekonomická novinářka Markéta Malá přidá pohled na to, co musíme udělat, aby Česko nevedlo žebříček zemí s nedostupným bydlením.
  • City Heroes: Po stopách malých pražských vinic. O lidech, kteří připravují skvělé víno na známějších i zapomenutých pražských vinohradech.
  • Styl & design: První dáma českého designu Jana Zielinski už přes čtvrt století ukazuje, jak moc důležitá je v našich životech krása. Ukážeme také tři nová místa, kam vyrazit za českým i světovým designem, aniž byste museli opustit Prahu.

Plus oblíbené rubriky jako Co vás ve škole nenaučí, Co dělám, když nedělám, Tým snů a mnoho dalšího!

Magazín Hrot unikátním způsobem mapuje budoucnost byznysu a inovativní ekonomiky. Vychází na papíře šetrném k životnímu prostředí a je ideálním měsíčníkem pro ambiciózní lidi, kteří chtějí dosáhnout svých cílů. Pro kreativní duše, které hledají inspiraci. Pro milovníky luxusu a krásných věcí. A hlavně pro všechny, kteří chtějí žít naplno a užívat si život.

Hrot – Vaše cesta na vrchol!

Roční předplatné získáte tady.