Nejbohatší Češkou zůstává Kellnerová. Skokanem roku je Strnad, Babiš propadl

Celkové jmění stovky nejbohatších českých miliardářů je bezmála 2,6 bilionu korun.

Nejbohatší Češkou zůstává Kellnerová. Skokanem roku je Strnad, Babiš propadl
Čtyři nejbohatší Češi: Renáta Kellnerová, Daniel Křetínský, Karel Komárek a Pavel Tykač | foto: koláž Hrot24/PPF/EPH/KKCG/Slavia Praha

Svou pozici nejbohatší Češky si neohroženě drží vdova po Petru Kellnerovi a dědička impéria PPF Renáta Kellnerová. Hodnota jejího majetku činí 386 milard korun – a meziročně stoupla o osm miliard. Ukazuje to nejnovější žebříček Forbesu 100 nebohatších Čechů 2024.  

V první desítce šlapou Kellnerové na paty samí muži. Nejblíže jí jsou vládce energetického kolosu EPH Daniel Křetínský (290 miliard), majitel investiční skupiny KKCG Karel Komárek (214,6 miliardy korun) a jediný majitel skupiny Sev.en Pavel Tykač (174 miliard).

Celkové jmění stovky nejbohatších českých miliardářů je bezmála 2,6 bilionu korun. Podle Forbesu je skokanem roku Michal Strnad (101 miliard), který ovládá zbrojařské impérium CSG. Nejvýrazněji se pak propadl expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (79,1 miliardy), který spadl na sedmé místo. Kromě Strnada ho předběhl realitní magnát Radovan Vítek (128,5 miliardy). 

Desítku nejbohatších Čechů doplňuje ještě Pavel Baudiš z Avastu (56,5 miliardy), investor do vodní energetiky Jaromír Tesař (51,3 miliardy) a zakladatel Alzy Aleš Zavoral (47,3 miliardy).