Letiště Praha bude mít přímé spojení s Abú Zabí

Z Prahy se podle současného letního řádu létá do 170 míst, to je o 18 více než loni.

Letiště Praha bude mít přímé spojení s Abú Zabí
Linku bude obsluhovat dopravce Etihad Airways; ilustrační snímek | Shutterstock.com

Pražské Letiště Václava Havla bude mít od června příštího roku přímou linku do Abú Zabí. Linku bude obsluhovat dopravce Etihad Airways letadly Boeing B787-9 Dreamliner. Cestující budou moci do hlavního města Spojených arabských emirátů létat čtyřikrát týdně, vždy v pondělí, středu, pátek a neděli. Letiště Praha to uvedlo na síti X.

„Etihad nabízí létaní s vysokou úrovní služeb a do široké sítě destinací v Asii, Africe a Austrálii,“ řekl ČTK Josef Trejbal, ředitel portálu Letuška.cz, prodejce letenek. Zvýšená konkurence na dálkových linkách směrem na východ podle něj sníží ceny letenek.

Z Prahy se podle současného letního řádu létá do 170 míst, to je o 18 více než loni. Letiště meziročně zvýšilo také frekvenci letů na více než 30 linkách. Letošní letní sezona se ale počtem destinací stále nevyrovná letnímu letovému řádu z předcovidového roku 2019, kdy letadla z Prahy mířila do 190 destinací.

Nejvíce se z Prahy létá tradičně do Londýna, v sedmém měsíci roku tam mířilo 128 650 cestujících. Na druhém místě vystřídala Paříž turecká Antalya s 83 876 pasažéry, následoval Amsterdam s 59 115 cestujícími. Do čtvrté Paříže v červenci z Prahy odletělo 54 281 lidí.

Často pasažéři mířili také do Istanbulu, Milána, Říma nebo egyptské Hurghady. Téměř 180 500 cestujících v červenci letělo do Řecka, následovalo Španělsko s více než 178 000 lidmi, dále Británie, Itálie, Turecko a Egypt.