Pokračování úspěšné hry Kingdom Come se už letos nedočkáme

Celosvětově vyhlížená česká hra Kingdom Come 2 nakonec letos nevyjde. Vydavatelství Embracer oznámilo, že se titul odkládá na únor příštího roku.

Pokračování úspěšné hry Kingdom Come se už letos nedočkáme
I ve druhém díle hry má být hrdinou Henry (Jindřích) z jedničky. | foto Warhorse Studios (publikováno se svolením)

Tvůrci připravované hry Kingdom Come 2 opakovaně slibovali, že práce na titulu pokračují podle plánu a hra by měla vyjít ještě letos. Řada novinářů však neskrývala skepsi, protože u takto ambiciózních her jsou odklady poměrně běžné. A to se naplnilo: vývojáři ze studia Warhorse potřebují více času, minimálně několik měsíců.

Informace vyšla najevo ze zápisu z jednání s investory vydavatelství Embracer, které má na starosti celosvětové vydání hry, uvedl iDnes.cz.

Novým datem vydání je 11. únor příštího roku. Samozřejmě ani toto datum nemusí být definitivní, protože u her nejsou vzácné ani opakované odklady. Například pirátská hra Skull and Bones se nakonec vyvíjela jedenáct let.

Pro vydavatele Embracer není zpoždění příliš dobrou zprávou. Jak informoval Hrot24, tento švédský zábavní gigant již nutně potřebuje vydat nějaký úspěšný titul. Ekonomicky na tom není příliš dobře a od českého RPG má velká očekávání.

Na pokračování úspěšného českého hitu se samozřejmě těší i fanoušci. Ostatně prvního dílu se prodalo úctyhodných šest milionů kusů.

Kingdom Come 2 má vyjít na počítače a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Je možné, že časem vyjde i na konzoli Switch od Nintenda. Na tento přístroj však velké a graficky náročnější hry zpravidla vycházejí se zpožděním, někdy i mnohaletým. Například první díl Kingdom Come vyšel na Switch až letos, tedy šest let po vydání na PC.